sâmbătă, februarie 4, 2023
ACTUALITATEReferendum TVR: Confruntare între oponenții și promotorii obligativității certificatului de vaccinare. Cititorii...

Referendum TVR: Confruntare între oponenții și promotorii obligativității certificatului de vaccinare. Cititorii Hotnews au votat: 83% împotriva certificatului de vaccinare

Luni 11 octombrie, la Televiziunea Română a avut loc prima ediție a emisiunii „Referendum”. Subiectul dezbătut a fost obligativitatea certificatului de vaccinare (verde).

De partea obligativității au fost dr. Adrian Marinescu, director medical Institutul Matei Bals, dr. Beatrice Mahler, manager Institutul “Marius Nasta” și Vlad Mixich, specialist în politici de sănătate, iar de cealaltă au fost Cătălin Raiu, expert OSCE pe libertate religioasa, dr. Anca Nițulescu, Asociația Medici pentru consimțământ informat, și Pompiliu Diplan, activist civic.

Cu ocazia emisiunii, telespectatorii au putut vota asupra temei de dezbatere, într-un sondaj publicat pe siteul Hotnews.ro. La întrebarea „Sunteți de acord cu obligativitatea Certificatului verde COVID-19 pentru anumite categorii profesionale?”, 83% dintre respondenți au răspuns cu „Nu”, în timp ce doar 17% au fost de acord.

Iată principalele declarații ale protagoniștilor:

Dr. Anca Nițulescu: Mutațiile virale pot fi mai multe. Vaccinarea chiar dacă se va ajunge 100% nu este soluția pentru oprirea pandemiei.
Vedem reacțiile adverse severe, miocardita, pericardita. Acestea nu erau la început.

Dr. Beatrice Mahler: Studiile arată că la persoanele infectate cu tulpina Delta eficacitatea e mai scăzută, dar e suficient ca persoana să nu dezvolte forme severe. Avem posibilitatea ca pacienții să primească tratament antiviral gratuit, dar asta nu exclude la o persoană nevaccinată posibilitatea unei evoluții severe.

Cătălin Raiu, expert OSCE pe libertate religioasă: Consider util vaccinul, dar nu încerc să știu care sunt dedesubturile acestui medicament.
Nu există nicio rețetă democratică în care statul să impună chestiuni dincolo de dreptul de a alege a unei persoane.
Acolo unde statele întâmpină probleme e preferabil să convingi societatea, nu prin restrictii, ci prin politici publice.

Vlad Mixich, specialist în politici de sănătate: Lupta cu un virus e dificilă. Nu e un dușman care stă în față, ci unul care în urmă cu 70 de ani omora copii, nepoți.
E o certitudine că acest certificat verde respectă libertatea individuală și una dintre poruncile creștine: iubește-ți aproapele ca pe tine însuți. A te vaccina înseamnă să-și iubești aproapele ca pe tine însuți.
vaccinarea ca politică publică există de foarte mult timp.

Pompiliu Diplan: S-a spus că nu suntem într-o situație de război. Fals! Nu mai există gripă și pneumonie astăzi. Testele PCR nu puteau distinge între gripă și virus. Nu ne putem baza pe aceste teste și aceste cifre.
INSP a declarat 277 de morți de COVID în total.
Nu e cazul să ne punem poalele în cap și să zicem că trebuie să vaccinăm toată populația.
S-a multiplicat cu 5 numărul de cazuri în România față de anul trecut, Superspreder se numesc vaccinații.

Dr. Adrian Marinescu, medic Matei Balș : Îi fac o invitație distinsului invitat să vină la camera de gardă, să-i arătăm realitatea. Oameni care nu pot să respire, stau în fața camerei de gardă că nu au cum să intre.
Ați fost într-un spital COVID?

Pompiliu Diplan: Nu am fost într-un spital, nu mi s-a dat voie.
Mergem mâine, Merg la ATI. Am curaj să merg în toate aceste secții.
Nu sunt fake news aceste imagini. Problema e că se ajunge aici, că medicamente care ar putea fi utilizate nu se folosesc.

Întrebare: Cum e posibil ca o persoană vaccinată de două zile să se îmbolnăvească?

Dr. Beatrice Mahler, manager Institutul “Marius Nasta”: E nevoie de timp ca organismul să producă anticorpi.
Vaccinul odată administrat va stimula producerea de anticorpi.

Dr. Anca Nițulescu, Asociația Medici pentru consimțământ informat: Proteina Spike este patogenică.
Toată lumea se bazează pe anticorpi. Faptul că ai mulți anticorpi nu înseamnă că aceștia te și apără.

Cătălin Raiu, expert OSCE pe libertate religioasă : Nu trebuie să corelăm dorința de vaccinare cu obligativitatea certificatului verde.
Ideea de a începe vaccinarea obligatorie.

Vlad Mixich, specialist în politici de sănătate: Există foarte multe țări unde acest certificat verde a început să fie solicitat și acolo nu există această dezbatere. Pentru că acolo peste 70% din oameni s-au vaccinat.

Cătălin Raiu, expert OSCE pe libertate religioasă: Problema e că tu ai o profesie și dintr-odată ți se limitează dreptul exercitării unei profesii.

Vlad Mixich, specialist în politici de sănătate: În SUA dacă vrei să practici medicină trebuie să te vaccinezi.
Există drepturi la care avem acces atâta timp în care nu punem în pericol libertatea altora.

Dr. Anca Nițulescu, Asociația Medici pentru consimțământ informat: Ce se întâmplă acum, se pornește de la o premisă greșită. Nu s-a luat în considerare imunitatea naturală, dobândită prin boală. Foarte mulți medici au făcut boala.
Medicii poartă echipament de protecție. Echipamentul protejează si medicii, și pacienții.
Tratamentul bolii și aplicarea unor tratamente preventive, aceasta e soluția. De exemplu, ivermectina.
Acest certificat împinge populația în două direcții: vaccinarea obligatorie sau testarea. Nu se recunosc testele de anticorpi.

Dr. Adrian Marinescu, medic Matei Balș: A spune că atunci când ai un echipament nu ai risc de infectare nu e corect.
E vorba și de protecția personalului medical. Există risc mare de formă severă.
Dacă eu mă îmbolnăvesc, cine mai tratează pacienții?
Nivelul de anticorpi – nu poți stabili cât e nivelul de anticorpi protectori.

Pompiliu Diplan, activist civic: De ce suntem la doza 3 sau 4 dacă vaccinul ne protejează atât de mult.
Certificatul verde e paușal.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

 • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
  De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

 1. D-le Șomănescu,

  Așa da! Acesta da articol!

  Să vedem cât vă va lua până veți începe să scrieți despre CA-LI-TA-TEA A-CA-DE-MI-CĂ a școlii (PENTRU MASE!) în Democrație.

  Nici americanii nu s-au apucat încă (adică, nici măcar Stânga americană!), deci … „nu-i zor” (ei au alte motive să nu se zorească în privința școlii).

  Așa cum vă tot zic, în „comunism”, noi aveam (evident!) profesori de Dreapta, anticomuniști. Ar fi turbat cu școala de azi/„după” (socotesc eu). Unii dintre ei au … și prins-o, chiar și în … Vest!

  Și să știți că, în anii negri ai „comunismului”, nici aceia mai „comuniști” dintre ei nu erau mulțumiți. Unul dintre ei, într-o bună zi, a întârziat la oră (în centrul Bucureștiului!). Ne-a „îmbunat” cu o glumă amară. Ne-a întrebat: „Știți care este credința Sectei Trabantiștilor ?”, apoi a răspuns: „Că Trabantul e mașină!” (Scuze, dacă mă repet! Nu cred să fi pățit ceva – nici nu cred că l-a raportat cineva!).

  Deci, nimic despre școală ? Întrebați-l pe … Mircea Platon! Și poare găsiți vreunul și pe științe exacte! Poate îl convingeți pe S. a lu’ Clotilda să vorbească! (E om al Domnului, exemplar! Și mai și știe ce zice. Poate recidivează. Articolul cu interviul dat de el – prin 2012 – pentru „Income Magazine” e mai mult în comă decât „up and running”.)

  Mulțumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate