ACTUALITATEFUM la ATI-ul de la Institutul Marius Nasta | Arafat spune că...

FUM la ATI-ul de la Institutul Marius Nasta | Arafat spune că nu sunt probleme | Vlad Voiculescu: E un generator care a scos fum, nu a existat incendiu

ACTUALIZARE 23:30 Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, declară despre incidentul de la secția mobilă ATI a Marius Nasta că a fost vorba despre un generator care a scos fum, nefiind vorba de flăcări. Pacienții sunt transferați în secția centrală a Institutului Marius Nasta.

Vlad Voiculescu a spus la Digi24 că nu a fost niciun moment foc, ci un generator a scos fum.

„Este vorba de o caravană ATI, nu este nimic care să ne producă îngrijorare. Pacienții sunt evacuați acum. Nu există victime, nu a existat foc, doar o sperietură”, a spus ministrul.

Conform acestuia, pacienții sunt transferați în secțiile centrale din Marius Nasta, unde sunt destule locuri libere: „Sunt pacienți care nu au avut nevoie de intubare, dar oamenii sunt speriați”.

O posibilă cauză este o pană de curent.

ACTUALIZARE 23:13 Șeful DSU, Raed Arafat, spune că nu sunt probleme

„Era anunțat un incendiu la TIR-ul de terapie intensivă, însă la sosirea echipelor nu era foc cu flacără. În interiorul TIR-ului nu era fum şi nici flacără. Probabil ceva la exteriorul TIR-ului a fost. Echipele sunt acolo, nu sunt probleme. Probabil, pacienții vor fi relocați până se verifică complet situația. Nu sunt probleme la acest moment”, a declarat, la Antena 3, şeful DSU, Raed Arafat

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un număr mare de echipaje de salvare au fost mobilizate la Institutul Marius Nasta. Au fost semnalate degajări de fum Unitatea mobila din cadrul Institutului, scrie Mediafax.

Din primele informații, incendiul ar fi izbucnit din cauza unui ventilator aflat pe unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta. Fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 și au fost alertate autoritățile.

În interiorul unității se aflau șapte pacienți Covid, dintre care cinci sunt intubați. Pacienții au fost evacuați și probabil au fost mutații în alte spații.

La fața locului se află opt autospeciale de stingere, autoscara, opt echipaje SMURD și unitate de terapie intensivă mobilă.

Știre în curs de actualizare

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate