marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEFranța | Autoritățile reglementare spun că iPhone 12 emite prea multe radiații,...

Franța | Autoritățile reglementare spun că iPhone 12 emite prea multe radiații, Apple trebuie să-l scoată de pe piață

Autoritățile de reglementare franceze au ordonat Apple să nu mai vândă iPhone 12, spunând că emite niveluri de radiații electromagnetice care sunt peste standardele Uniunii Europene pentru expunere. Compania a contestat concluziile și a spus că dispozitivul respectă reglementările.

Agenția guvernamentală franceză care gestionează frecvențele de comunicații wireless a emis ordinul după ce iPhone 12 a eșuat recent unul dintre cele două tipuri de teste pentru undele electromagnetice capabile să fie absorbite de organism, scrie PBS.

Nu este clar de ce telefonul, care a fost lansat la sfârșitul anului 2020, nu a trecut cea mai recentă rundă de teste a agenției și de ce a fost doar acel model anume.

Autoritățile franceze au cerut marți Apple să „implementeze toate mijloacele disponibile pentru a remedia rapid această defecțiune” pentru telefoanele deja utilizate și a spus că va monitoriza actualizările dispozitivului. Dacă nu funcționează, „Apple va trebui să recheme” telefoanele care au fost deja vândute.

Agenția a testat recent 141 de telefoane mobile și a constatat că atunci când iPhone 12 este ținut în mână sau purtat în buzunar, nivelul său emisie a energiei electromagnetice este de 5,74 wați pe kilogram, mai mare decât standardul UE de 4 wați pe kilogram.

Telefonul a trecut un test separat al nivelurilor de radiații pentru dispozitivele ținute într-o jachetă sau într-o geantă, a spus agenția.

Nu este clar de ce acest model pare să emită radiații mai mari, dar poate fi asociat cu etapa inițială a conexiunii atunci când telefonul „căută” un semnal de transmisie/recepție.

Apple a spus că iPhone 12 a fost certificat de mai multe organisme internaționale și respectă toate reglementările și standardele aplicabile pentru radiații din întreaga lume.

Compania de tehnologie din SUA a declarat că a furnizat agenției franceze mai multe rezultate de laborator efectuate atât de companie, cât și de laboratoare terțe, care demonstrează conformitatea telefonului.

Jean-Noël Barrot, ministrul francez responsabil de problemele digitale, a declarat pentru radio France Info că Agenția Națională de Frecvență „se ocupă de controlul telefoanelor noastre care, pe măsură ce există actualizări de software, pot emite puțin mai multe sau puțin mai puține unde electromagnetice. ”

El a spus că nivelurile de radiații ale iPhone 12 sunt „puțin mai mari” decât standardele UE, dar „semnificativ mai mici decât nivelurile în care studiile științifice consideră că ar putea exista consecințe pentru utilizatori. Dar regula este regula.”

Testele agenției sunt efectuate la un laborator de diagnosticare care utilizează o matriță umplută cu lichid care simulează un cap și un corp uman cu creier și țesut muscular. Dispozitivele transmit la putere maximă pentru testul de șase minute, spune agenția pe site-ul său, recunoscând că testele „nu reflectă cea mai comună utilizare a unui telefon”.

În timpul apelurilor, telefonul transmite doar jumătate din timp, când utilizatorul vorbește, iar apelurile durează rareori șase minute, a spus agenția. Internetul mobil sau utilizarea video durează mai mult, dar telefonul „rareori transmite mai mult de 10% din timp”, a adăugat acesta.

Telefoanele mobile au fost etichetate drept „posibili” cancerigeni de către componenta de cercetare a cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății, plasându-le în aceeași categorie cu cafeaua, vaporii de motorină și pesticidul DDT.

Experții au recomandat persoanelor preocupate de expunerea la radiațiile de la telefonul mobil să folosească căști sau să treacă la mesaje text.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. daca i-au facut recent update-uri care transfera date in background pe 5G sigur ca au crescut emisiile, care tin nu numai de model in sine, ci si de ce faci cu el, puterea semnalului, etc..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE