ACTUALITATEAtac terorist islamist, dejucat de poliția din Germania la doar câteva zile...

Atac terorist islamist, dejucat de poliția din Germania la doar câteva zile după ce noul ministru de interne a declarat că „extremismul de dreapta” este cea mai mare amenințare a țării

Autoritățile germane precizează că au împiedicat un atac terorist în orașul-port Hamburg, din nordul Germaniei, în care este implicat un german de 20 de ani de origine marocană, care mai fusese arestat pe 26 august, a anunțat vineri ministrul de Interne din Hamburg, Andy Grote.

Atentatul terorist a fost dejucat la doar câteva zile după ce noul ministru de interne de stânga al Germaniei, Nancy Faeser, a declarat că cea mai mare amenințare cu care se confruntă țara este extremismul de dreapta.

Bărbatul a întâlnit un investigator sub acoperire când ar fi încercat să cumpere un pistol și o grenadă. Grote a descris complotul ca fiind „foarte, foarte serios”, potrivit agenției de presă DPA.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Anchetatorii au găsit în timpul unei percheziții domiciliare o serie de substanțe chimice și schije folosite la fabricarea bombelor. Potrivit poliției, o astfel de bombă ar fi putut provoca „răni grave sau chiar moartea” celor vizați.

Suspectul, aflat acum în arest preventiv, este fiul unui islamist cunoscut autorităților din Hamburg de mult timp. Tatăl său a fost unul dintre radicalii din Moscheea locală Al-Quds, unde s-au întâlnit câțiva dintre complotiștii atacurilor din 11 septembrie 2001 din SUA.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În 2016, familia s-ar fi mutat din Hamburg în Maroc, unde individul arestat acum a absolvit școala. S-a întors în Germania toamna trecută și a studiat în orașul Wismar.

Noul ministru de Interne al Germaniei, Nancy Faeser,  e acuzat că a minimizat amenințarea extremismului islamic, criminalității migranților și violenței de stânga din motive politice.

Potrivit unui raport al Tagesspiegel, Oficiul Federal pentru Protecția Constituției (BfV) consideră că aproximativ 2.000 de islamiști din Germania sunt deosebit de periculoși, potrivit Remix News.

Săptămâna trecută, noul cancelar al Germaniei s-a remarcat după ce a propus vaccinarea obligatorie pentru toți rezidenții din Germania, învinuind nevaccinații pentru creșterea numărului de cazuri de coronavirus din țară și după ce, la jurământul de învestire în funcție, a evitat să spună „așa să-mi ajute Dumnezeu“.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • La mulți ani România, oriunde ai fi!La mulți ani România, oriunde ai fi!
    Întotdeauna de Ziua Națională a României mă cuprinde o bucurie exterioară și o emoție lăuntrică! În această zi, de 1 Decembrie sufletul meu vibrează și întinerește. Mă simt contemporan cu… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate