joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEGermania | Noul cancelar propune vaccinarea obligatorie a tuturor. Dublu-vaccinații care nu...

Germania | Noul cancelar propune vaccinarea obligatorie a tuturor. Dublu-vaccinații care nu au booster-ul vor fi considerați la fel ca nevaccinații

Noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, a anunțat că va propune vaccinarea obligatorie pentru toți rezidenții din Germania și a învinuit nevaccinații pentru creșterea numărului de cazuri de coronavirus din țară.

Scholz conduce noua alianță dintre socialiști și creștin-democrați și urmează să depună jurământul în cursul lunii decembrie. El și-a exprimat susținerea pentru votarea de către Parlament a vaccinării obligatorii.

Predecesoarea sa, Angela Merkel, a spus că numai Parlamentul poate decide așa ceva.

„Voi vota pentru asta”, a spus Scholz, adăugând: „Sugestia mea este ca timpul până la care toată lumea să se vaccineze să nu fie prea departe. Așa că (propun) să fie începutul lui februarie sau martie”.

„Avem nevoie de o procedură legislativă prin care fiecare parlamentar să voteze conform propriei conștiințe în legătură cu vaccinarea obligatorie generală”, a spus el, citat de Bild.

Scholz a dat vina pe nevaccinați pentru recenta creștere a numărului de cazuri de infectări.

„Faptul că sunt atât de mulți care nu s-au vaccinat este motivul pentru care avem azi o problemă ca țară”, a declarat el. Liderul socialiștilor a refuzat să elimine posibilitatea de a-i pedepsi pe cei care refuză obligativitatea vaccinării.

Mai mult, Scholz a anunțat o ofensivă a booster-elor până la Crăciun. În paralel, se va interzice accesul care nu sunt vaccinați complet în toate magazinele, cu excepția supermarketurilor.

Cine nu este vaccinat cu noul booster va fi considerat nevaccinat, dacă nu face doza a treia în maximum șase luni, a precizat noul cancelar.

În țara vecină, Austria, vaccinarea obligatorie a fost anunțată deja. Cei care refuză să se vaccineze conform dorințelor statului vor fi amendați.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE