sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATEArabia Saudită | O femeie a fost condamnată la 45 ani de...

Arabia Saudită | O femeie a fost condamnată la 45 ani de închisoare pentru că a criticat conducerea țării pe rețelele de socializare

O femeie din Arabia Saudită a fost condamnată la 45 de ani de închisoare, din cauza unor postări pe rețelele de socializare, informează BBC.

Conform sursei citat, Nourah bint Saeed al-Qahtani a fost condamnată pentru „folosirea internetului pentru a distruge țesutul social” și pentru „tulburarea ordinii publice prin folosirea rețelelor de socializare”. Se pare că mesajele în cauză criticau conducerea țăii.

Mai rău este că acesta nu este primul caz de acest fel. Pe 9 august, o altă femeie a fost condamnată la 34 de ani de închisoare pentru postări pe Twitter.

Conform activiștilor care urmăresc respectarea drepturilor omului în Arabia Saudită, autoritățile din Arabia Saudită se folosesc de legile împotriva terorismului și infracționalității online pentru a închide pe oricine critică, oricât de subtil, guvernul.

„Arabia Saudită transmite un mesaj puternic că nu-i pasă de drepturile omului”, afirmă Abdullah Alaoudh, un cercetător specializat pe regiunea Golfului.

Aceste condamnări au avut la puțin peste o lună de la vizita în țară a președintelui SUA, Joe Biden.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE