duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEAproximativ 10.000 de români au protestat la Berlin pentru susținerea familiei Furdui....

Aproximativ 10.000 de români au protestat la Berlin pentru susținerea familiei Furdui. Autoritățile germane au cedat și au eliberat unul dintre copii!

Aproximativ 10.000 de români au protestat duminică, la Berlin, pentru susținerea familiei Furdui, ai cărei copii au fost reținuți de Jugendamt (Oficiul german de asistență socială pentru copii și tineret).

Mai precis, oamenii au cerut ca autoritățile să permită reîntregirea familiei, după ce Jugendamt a luat toți copiii, motivând prin „abuzuri” ale părinților, dar fără să existe o anchetă socială cuprinzătoare și cu încălcarea legilor germane și internaționale în domeniul protecției copilului, după cum relatează Tribuna Românească.

La protest au fost prezenți români din toată Europa, protestând pașnic lângă celebra Poartă Brandenburg, pentru reîntregirea familiei Furdui. Senatorul PSD Titus Corlățean, Deputatul PNL Robert Sighiartău dar și Marius Bodnariu, au fost prezenți la protest.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Povestiri rusești de Crăciun – Antologie și vei contribui la susținerea libertății ideilor și a editurii Contra Mundum

În timpul protestului, Jugendamt i-a permis lui Naomi Furdui, aflată în continuare în custodia autorităților, să vină acasă, cu promisiunea că nu se va mai întoarce la căminul unde era plasată – o tentativă de detensionare a frustrării publice care s-a acutizat în ultimul an și jumătate de când Jugendamt Keidekreis a intervenit abuziv în familia Furdui.

Protestul de la Berlin succede protestul care a avut loc în Walsrode, orașul de reședință al familiei Furdui, în luna februarie 2022, unde au fost peste 10.000 de persoane.

Reamintim că fiul cel mare al familiei Furdui a reușit să fugă de sub custodia autorităților germane și s-a întors în România.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE