ACTUALITATEAlternativa Dreaptă condamnă decizia de demitere a lui Octav Bjoza: PNL are...

Alternativa Dreaptă condamnă decizia de demitere a lui Octav Bjoza: PNL are o poziție ambiguă față de condamnarea fermă a comunismului și a atrocităților comise în acea perioadă împotriva poporului român

Continuă reacțiile publice față de demiterea lui Octav Bjoza din funcția care îi permitea să se ocupe de foștii deținuți politic și urmașii acestora.

Partidul Alternativa Dreaptă condamnă decizia premierului Florin Cîțu, considerând că argumentele acestuia demonstrează că „nu este ancorat în realitatea istorică a României și că ia decizii pripite, nefundamentate, puerile”. Alternativa Dreaptă (AD) spune că decizia lui Cîțu reprezintă o „gravă eroare”.

„Demiterea de către premierul Cîțu a lui Octav Bjoza, din funcția de subsecretar la Secretariatul de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, funcție pe care o deține din anul 2014, reprezintă o gravă eroare!

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cunoscutul anticomunist, Octav Bjoza, este de asemenea și președinte al Asociației Foştilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România (AFDPR).

Domnia sa a fost condamnat la 15 ani muncă silnică, 10 ani degradare civică și confiscarea totală a averii. A fost închis în centrele de detenție cele mai cumplite din țară: Codlea, Gherla, Galați, Brăila, Văcărești si Jilava. A trecut și prin lagărele de muncă din Balta Brăilei (Strâmba), Stoienești, Salcia, Delta Dunării, Periprava. A fost eliberat în 1962.
În decembrie 2014, Octav Bjoza a fost decorat de către Președintele Klaus Iohannis (aceasta fiind prima decorație acordată în calitate de Șef al Statului Român) cu Ordinul Național “Steaua României” în grad de Cavaler, recunoscând și onorând astfel “sacrificiul și curajul de care au dat dovada femeile și bărbații care au suferit și pierit pentru libertate în vremea comunismului și în zilele din decembrie ’89”.

Alternativa Dreaptă consideră că argumentele aduse de primul ministru demonstrează că acesta nu este ancorat în realitatea istorică a României și că ia decizii pripite, nefundamentate, puerile. Această demitere credem că mai afirmă și faptul că PNL are o poziție ambiguă față de condamnarea fermă a comunismului și a atrocităților comise în acea perioadă împotriva poporului român”, susține AD.

Formațiunea consideră ca „OUG 31/ din 13 martie 2002 (privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război**), să fie completată cu interzicerea, de asemenea, a organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter comunist!”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...