joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Altă belea pentru mașinile electrice: Autovehiculele pe baterii au început...

VIDEO | Altă belea pentru mașinile electrice: Autovehiculele pe baterii au început să explodeze după ce au fost infiltrate cu apă. UE ne obligă să le cumpărăm din 2035

Autoritățile din Statele Unite se confruntă cu o problemă nouă: mașinile electrice au devenit „bombe cu ceas”, după ce au fost infiltrate cu apă după uraganul Ian.

Mai multe astfel de vehicule au luat foc în Florida, ceea ce a devenit o provocare pentru autoritățile americane, inclusiv pentru pompieri.

Ei spun că sunt „o tonă de mașini electrice dezafectate” după trecerea uraganului Ian prin zonă.

„E o tonă de mașini electrice dezafectate după Ian.Pe măsură ce bateriile se corodează, încep focurile. E o provocare nouă pentru pompierii noștri. Cel puțin, la o asemenea scară”, a șeful pompierilor pentru Florida, Jimmy Patronis, citat de Breitbart.

Provocarea constă în faptul că deși au apă în ele, mașinile electrice continuă să ardă.

Patronis a publicat un video în care se văd pompieri încercând să se lupte cu flăcările izbuncnite la un Tesla. Un martor ocular poate fi auzit zicând că pompierii au folosit deja sute de litri de apă încercând să stingă focul.

Mai rău este că pompierii spun că nu știu când o mașină în care a intrat apă sărată poate lua foc: acest lucru se poate întâmpla oricând.

De când a început promovarea intensivă a mașinilor electrice, numărul cumpărătorilor a crescut, dar au apărut și problemele.

Săptămâna trecută, în SUA, a apărut un material în care proprietarul unui Hummer electric s-a plâns că mașina l-a lăsat în drum, deși autovehiculul avea mai puțin de 250 de kilometri la bord.

În România, o cercetare realizată în luna septembrie a arătat că mașinile electrice au o autonomie mai mică și un consum mai mare decât cele declarate oficial.

Reamintim că Uniunea Europeană a decis ca din 2035 să permită numai vânzarea autovehiculelor electrice noi.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. apa si foc
    shofer la mijloc!
    (prin romania cica ar fi autobuze capcane cu baterii in transportul public;
    sunt filme pe youtube,stim cum explodeaza macar o baterie de telefon)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate