luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEAlina Mungiu spune că „fenomenul rezist” e creat de Putere: Toți aia...

Alina Mungiu spune că „fenomenul rezist” e creat de Putere: Toți aia din timpul #Rezist au dispărut! Unde mai sunt azi? Nu că nu îi știu eu, nu-i știe nimeni!

Politologul Alina Mungiu Pippidi spune că Puterea din România și-a creat propria „societate civilă”, pe care o folosește când are nevoie.

El a dat exemplu fenomenul „Rezist”, care a dispărut la fel de repede precum a apărut.

„Statul din România a subminat presa din greu prin infiltrarea de către servicii secrete și prin banii direcți pe care îi dă guvernul, prin care își cumpără sprijin. Și tot statul și serviciile au subminat complet societatea civilă(…) De ce vocea ei nu contează? Răspunsul este că Puterea și-a construit o pseudo-societate civilă care apare numai cînd e nevoie de ea. Altfel, dispare complet. Toți aia din timpul #Rezist au dispărut. ”Iașiul vă salută”, ”Rezist Sibiu”… unde mai sunt azi? Nu că nu îi știu eu, nu-i știe nimeni!

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deci ei nu făcuseră nimic înainte și n-au mai făcut nimic după aceea. Asta în sine este extraordinar de suspect. Au fost scoși din cutie și băgați la loc în cutie. Sunt evident niște influenceri ascunși care au scos în stradă niște oameni de bune intenții. Lumea s-a dus acasă după aia și a așteptat să apară o organizare și organizarea n-a mai apărut.
Nu există o a doua țară în care să existe o pseudo-societate civilă fabricată de presă și de servicii secrete”, a spus Mungiu, la podcastul lui Ionuț Cristache, citată de Inpolitics.

Mungiu Pippidi spune că statul român seamănă cu cel rusesc, după cum se comportă.

„Mie mi se pare că stăm foarte prost la statul de drept. Deci noi am avut primul președinte al ANI, pe Horia Georgescu. Dl. Georgescu l-a anchetat pe Iohannis cînd era candidat la președinție, după care, la 3 luni după ce Iohannis a cîștigat, a fost arestat, trimis în judecată, ținut în arest preventiv o foarte lungă perioadă, nu pentru munca lui de la ANI, ci pentru ce făcuse la ANRP, cu tot grupul de acolo. După această poveste, dl Georgescu finalmente ajunge în judecată și la sfîrșit ÎCCJ spune că nu există fapta.
Faptul că DNA îl arestează pe șeful celeilalte agenții anticorupție, după ce întîi SRI îi dă informații să se ducă după Iohannis, să nu ajungă președinte. Dacă iei per total chestiunea asta, suntem cam ca Rusia, adică suntem un stat în care se poate întîmpla orice, absolut orice, oricui”, a mai zis Pippidi.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Purcica Dosia incearca sa isi spele imaginea. Nu o sa reuseasca scroafa ca prea plina de rahat. Poate daca se spala in cazanul cu smoala are ceva sanse! O jigodie complexata!!

  2. suina asta stie ca se schimba macazul la nivel global si isi schimba si ea blana. toti securistii globalisti se fac acum sevuristi suveranisti, la fel cum in 89 a fost fenomenul invers. Cu atat mai mult mi-e scarba de ea.. tot politica sorosista va face

  3. Asta știam și eu/noi.
    Mai trebuie să-i adăugăm și pe #rezist-ii multinaționalelor, nu doar cei ai securicior.

    Și mai e ceva ce nu recunoaște suina de Pippidi: în „conducerile” acelei societăți „civile” au fost promovați/plantați toți corupții care mai aveau și niscavai schelete prin dulap.
    Exact ca-n politică. Același mod de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE