ACTUALITATESUA | Joe Biden a numit o comunistă sadea în fruntea Agenției...

SUA | Joe Biden a numit o comunistă sadea în fruntea Agenției care supraveghează băncile americane. Saule Omarova crede că modelul sovietic este superior celui democratic

Președintele Biden arată că nu este capitalist, ci mai degrabă socialist, scrie Wall Street Journal, după ce liderul american a numit o kazahă născută în URSS, în fruntea agenției federale care care reglementează și supraveghează activitatea tuturor băncilor americane și a filialelor băncilor străine din SUA – Office of the Comptrollers of the Currency.

Numele ei este Saule Omarova și este Universității de Stat din Moscova, unde a avut o bursă „Lenin”. Omarova a emigrat în SUA după 1989 și a devenit profesor de drept la Cornell University. Omarova a susținut ani de zile modificarea sistemului bancar american. Ea își dorește ca depozitele americanilor la băncile private să treacă la Federal Reserve, care astfel ar deveni un soi de Gosbank, Banca de Stat a URSS. Din funcția pe care o va avea, dacă toți senatorii democrați vor păstra disciplina și vor vota în favoarea nominalizării președintelui, Omarova va supraveghea 1.200 de instituții financiare. Nu va avea pârghiile pentru aplicarea planului de mai sus însă va putea pedepsi băncile care nu-i vor respecta dictatele, scrie The Wall Street Journal.

Și la 30 de ani de la căderea URSS, Omarova susține că sistemul sovietic este superior celui capitalist, a observat WSJ.

„Până să vin în SUA, nu-mi imaginam că există undeva inegalitate între bărbați și femei. Spuneți ce vreti despre fosta URSS, însă acolo nu era inegalitate între venituri. Piața libera nu le știe pe toate”, scris Omarova, în 2019, într-un mesaj Twitter. După ce a fost criticată, ea a adăugat: „Nu am susținut că femeile și bărbații erau tratați la fel în toate aspectele vieții în fosta URSS. Însă salariile erau stabilite de stat într-un mod care favoriza egalitatea de gen. Și toate femeile aveau susținere financiară generoasă în perioada maternității. Astea sunt doar vise în societatea noastră!”.

Prilej ca WSJ să remarce: „Sigur, exista Gulagul și proprietatea private era interzisă, însă mamele aveau beneficii!”, scrie publicația financiară. „Doamna Omarova crede că prețul acțiunilor, salariile, capitalul și creditul trebuie dictate de guvernul federal. (…) A propus ca Federal Reserve să preia depozitele consumatorilor și să pună capăt activității bancare așa cum o știm, să devină ”platforma care generează, modulează și alocă resursele financiare într-o economie moderna. Ea ar vrea ca SUA să aibă o monedă digitala, ca Venezuela și China”, scrie The Wall Stret Journal.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Si totusi cind li se spune ca progresisti sint extrema stinga, se supara.
    Bine USR e de dreapta asa zic ei, dar sustin ca sint partid progresist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...