ACTUALITATEAlina Mungiu-Pippidi, afirmații șoc: Serviciile secrete românești sunt practic aliate cu Viktor...

Alina Mungiu-Pippidi, afirmații șoc: Serviciile secrete românești sunt practic aliate cu Viktor Orban în încercarea de a bloca orice evoluţie a Uniunii Europene / UE riscă să dispară

Alina Mungiu-Pippidi afirmă, într-un editorial publicat pe siteul său că serviciile secrete românești ar fi aliate cu regimul Viktor Orban din Ungaria. Scopul? De a bloca „evoluția Uniunii Europene”, adică transformarea în suprastat european.

Mungiu a făcut aceste afirmații în contextul rezultatelor la alegerile din Franța, în care președintele Macron a pierdut majoritatea absolută.

„Europa devine principala perdantă a conflictului ucrainean. Ceea ce se profila ca o tendință devine o certitudine după ce Emmanuel Macron a ieșit extrem de slăbit din alegerile franceze de ieri, în care cele două extreme pro-putiniste, Renașterea Națională și alianța electorală în jurul liderului comunist Jean-Luc Mélenchon au reușit să îl facă să piardă majoritatea absolută și au făcut Franța neguvernabilă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Îmi dau seama că serviciile secrete românești sar într-un picior de bucurie, că ele sunt practic aliate cu Viktor Orban în încercarea de a bloca orice evoluție a Uniunii Europene, și se temeau de Macron, care încerca numai să deblocheze o Europă care nu mai poate avansa fără să tranșeze dilema între integrare mai profundă și acceptarea de noi membri (de la Albania la Ucraina)”, a scris Mungiu pe România Curată.

Politologul a mai scris că în acest ritm, Uniunea Europeană va dispărea.

„Uitați-vă puțin la noi. Ministrul de externe european strigă că Putin face crime de război că nu lasă cerealele ucrainene să iasă la export (de parcă după ce i-am umplut de sancțiuni pe ruși așteptăm ca ei să ne trateze în schimb ca pe timp de pace), Putin a început să taie gazul de azi către Europa (oricum noi mereu îi spunem că nu mai vrem gaz de la el) ceea ca va mai mînca din creșterea economică, chiar pînă să vină iarna. Am reușit să agățăm Moldova de Ucraina, asta e tot ce ne-a ieșit.

Dar să vă fie clar că riscă să nu mai existe nici o UE la care să adere Ucraina și Moldova dacă și cînd vor fi mai pregătite dacă lucrurile merg ca astăzi, și în loc să ajutăm Europa să aibă lideri adevărați și să ne înrolăm în spatele lor, suntem puși doar pe profitul nostru îngust și pe termen scurt”, a concluzionat ea.

Nu este prima oară când un analist politic afirmă că România și Ungaria ar fi de fapt, apropiate. Armand Goșu a declarat într-un interviu pentru Contributors că „România va fi tot mai izolată și destinată unor jocuri minore și în UE și în NATO. Bulgaria va dori să se desprindă decisiv. Pot să înțeleg clasa politică de la Sofia. În cazul unei reformatări a UE e greu de spus ce se va întâmpla cu România. Dacă nu vor fi sincope prea mari, confruntate cu profilarea unui bloc slav în zonă, România și Ungaria vor merge de mână și vor forma un tandem. Asta doar dacă Ungaria va rămâne dedicată iliberalismului și după Viktor Orban. În fond, e o soluție chiar onorabilă pentru clasa politică românească, având în vedere calitatea ei”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

  1. Nu stiu cum o vietuitoare submediocra precum Alina Mungiu-Pippidi poate sa debiteze asemnea prostii. Chiar nu este in stare sa gandeasca deloc. Din ce subspecie face parte?

  2. Nu ne scapa nimeni de UE din pacate. Suntem o colonie.
    Nu avem sange sa iesim sa protestam ca cei din ecuator.
    Stam si inghitim alinierea la noua ordine mondiala.

  3. nu cred in interpretarea isterică a duamnei Mungiu. Dovezile arată contrariul, că serviciile noastre sunt supuse Uniunii Europene, lui Iohannis și soroșistului Hellvig. Și astfel execută comenzile. Și a patronat 3 decenii jaful național, ba chiar a luat parte la el.

    Ce vedem acum sunt mici răfuieli ale useriștilor supărați că au fost debarcați, dar asta nu schimbă natura colonială a serviciilor românești care asigură jaful european, adică stau de șase la furatul gazelor, petrolului , pământurilor și pădurilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...