marți, iulie 23, 2024
ACTUALITATEAsociația Fabricat în RO oferă producătorilor români șansa să se afirme

Asociația Fabricat în RO oferă producătorilor români șansa să se afirme

Primăvara aceasta, în luna mai, a luat ființă Asociația Fabricat in RO, un eveniment important pentru producătorii din România. Fondatorul acesteia, Ambrose Adrian Andrei, împreună cu partenerii săi, și-a propus ca prin această asociație să ofere o mână de ajutor producătorilor din țara noastră care au nevoie de o mai multă vizibilitate în mediul online, dar și offline.

Principalele obiective ale Asociației Producătorilor Fabricat in RO

Educarea cumpărătorilor

Cu toate că în România se produc multe bunuri de înaltă calitate, foarte putini români, atunci când merg la cumpărături, își umplu coșurile cu bunătăți fabricate local. Mai exact, un procent de doar 30-40% din populație investește preponderent în produsele locale. Dar cu îndrumare din partea unei entități precum Asociația Fabricat in RO, acest procent ar putea ajunge la cel puțin 70% până în anul 2030.

Mai presus de toate, produsele românești au o calitate superioară, fiind fabricate cu atenție pentru detalii, din cele mai bune materii prime, după metode vechi, moștenite din generație în generație, sau dimpotrivă, prin tehnici noi, inovative.

Chiar dacă uneori se întâmplă să fie mai scumpe, produsele românești sunt mai sănătoase și mai gustoase decât cele din import. De asemenea, ele transformă mesele românilor în adevărate ospețe cu un gust desăvârșit, autentic, românesc.

Să luăm de exemplu: țuica de prune sau zacusca de legume. Chiar dacă se găsesc pe piață produse similare, din străinătate, care din ele mai au gustul și aroma celor tradiționale românești, pe care noi, românii, le apreciem atât de mult?

Mai mult, investiția în produsele fabricate la noi nu înseamnă doar un gust mai bun și o mâncare mai sănătoasă. În România se produc diverse bunuri, de la pantofi Guban și până la țigle pentru acoperiș, iar ori de câte ori alegem să cumpărăm unul dintre ele în detrimentul altui produs din străinătate se întâmplă următoarele lucruri:

  • oferim validare producătorului său;
  • motivăm producătorul să-și specializeze tehnica de producție și să fabrice mai mult și mai bun;
  • contribuim la dezvoltarea unei afaceri;
  • contribuim la bugetul de stat întrucât o parte din banii pe care îi plătim pentru produsele cumpărate vor merge mai departe acolo sub formă de taxe aplicate producătorilor care ni le-au vândut;
  • oferim de lucru unor persoane care au nevoie de un loc de muncă;
  • încurajăm producătorii români să rămână în țară, alături de familiile lor.

Așadar, când cumpărăm de la români, devenim cetățeni responsabili și oameni de omenie.

Ca metode de educare a cumpărătorului român, Asociația Fabricat in RO și-a propus să realizeze diferite materiale cu mesaje atractive, sub formă de postere, afișe și pancarte, pe care să le expună în locuri publice, accesibile tuturor.

Bucurii românești pentru copiii din România

Nenumărați copii din țara noastră depind de sprijinul și bunătatea celor din jur. Ei au nevoie de noi, de toți, pentru a beneficia de o alimentație mai sănătoasă, o locuință sigură și confortabilă și condiții optime de dezvoltare.

Pentru acești copii, Asociația Producătorilor Fabricat in RO și-a propus să colaboreze cu producători români dispuși să facă o bucurie celor nevoiași.

Există producători în România dispuși să investească în bunăstarea copiilor cu posibilități modeste, iar Asociația Producătorilor Fabricat in RO și-a propus să-i identifice pe toți aceștia pentru a facilita transferul de produse și servicii către copii.

Această formă de sprijin pentru copiii nevoiași poate fi privită și ca o formă de educare a cumpărătorilor de mâine. Dacă se obișnuiesc să consume produse românești încă din fragedă copilărie, acești copii vor investi în bunurile fabricate local și ca adulți.

Evenimente offline

În ultimul timp pare că totul se întâmplă doar pe internet. Comunicăm prin intermediul rețelelor sociale, învățăm folosind diferite platforme de educație, ne facem cumpărăturile online, iar când avem nevoie de un sfat, indiferent de problemă, tot pe internet căutăm ajutor. Acum internetul face parte din viața noastră, a fiecăruia dintre noi m, și petrecem mai mult timp cu telefonul în mână sau în fața calculatorului decât fizic, cu semenii noștri.

Există însă lucruri pe care, dacă ceri eficiență și rezultate, trebuie să le faci în mod tradițional. Un exemplu concret sunt afacerile unde ai nevoie de parteneri de încredere ca să te dezvolți.

Bineînțeles că poți folosi cu încredere un program de facturare sau o platformă de procesare plăți fără a fi nevoie să știi cine este autorul acestora, dar afacerile mari înseamnă mult mai mult de atât și pentru a ajunge la acel nivel este important să găsești persoane cheie, care îți pot da o mână de ajutor în soluționarea problemelor pe care le întâmpini sau un boost pentru a depăși mai ușor etapele provocatoare.

Ca să ofere o șansă în plus la networking producătorilor din România, Asociația Fabricat in RO și-a propus să organizeze evenimente offline în cele mai importante locații ale țării. Platforma Fabricat in RO, creată cu ani în urmă de fondatorul asociației a funcționat și funcționează de mult timp ca un spațiu virtual de întâlnire pentru producătorii din România. Dar Asociația Fabricat in RO și-a propus să mai facă un pas înainte și să pună la punct astfel de spații de întâlnire și fizice, unde producătorii români să poată relaționa între ei fără niciun fel de bariere sau obstacole.

Sprijină Asociația Producătorilor Fabricat in RO

Obiectivele pe care și le-a propus Asociația Fabricat in RO sunt niște obiective mărețe. Sunt țeluri care nu se pot materializa peste noapte, dar care au toate șansele de succes cu sprijin din partea ta și a tuturor românilor care cred în țara noastră și în calitatea produselor și serviciilor românești.

Dacă vrei să sprijini Asociația Fabricat in RO, o poți face făcând o donație în contul acesteia: RO26BTRLRONCRT0674536801, atât ca persoană juridică, cât și ca persoană fizică.

De asemenea, dacă ești angajat, poți completa declarația 230 ca să donezi 3% din impozitul tău pe venit către Asociația Fabricat in RO. Cu banii strânși, asociația va acoperi costurile de funcționare și promovare și își va atinge mai ușor obiectivele propuse care oferă un plus de valoare tuturor producătorilor români.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE