miercuri, decembrie 6, 2023
ACTUALITATEAlina Mungiu, acuze stupefiante: Comisia Europeană aranjează Eurobarometrele ca să iasă „cum...

Alina Mungiu, acuze stupefiante: Comisia Europeană aranjează Eurobarometrele ca să iasă „cum trebuie”. UE ar fi mai bună fără Ungaria și nu are nevoie de alte milioane de oameni care cred în Dumnezeu și-n armată

Politologul Alina Mungiu afirmă, într-un editorial publicat pe siteul România Curată, că Uniunea Europeană nu mai trebuie să se extindă, mai ales prin primirea a „milioane de ucraineni sau sîrbi”.

Ea deplânge faptul că Europa de Est este cam „tradiționalistă, reacționară și rurală” și că e formată din „milioanele de est-europeni care nu au încredere în știință și statul secular, ci în armată și în Dumnezeu”.

Alina Mungiu acuză Comisia Europeană că „aranjează” sondajele pe care le dă publicității, celebrele Eurobarometre, pentru a „ieși bine”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Da, Europa de Est e cam tradiționalistă, cam reacționară și cam rurală, știm din puținele sondaje pe care nu le face direct Comisia (că spre deosebire de americani în UE opinia publică e aranjată prin Eurobarometre de sus în jos, aproape că nu există sondaje independente). Ce mai lipsește la milioanele de est-europeni care nu au încredere în știință și statul secular, ci în armată și în Dumnezeu, niște milioane de ucraineni sau sîrbi, cu drepturi egale de vot? Priviți lucrurile din perspectiva lui Macron. Nu se poate”, a scris politologul.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar pentru imunitate Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Mungiu consideră că Uniunii Europene i-ar fi mai bine dacă ar fi părăsită de Ungaria, decât dacă ar primi noi membri precum Moldova și Ucraina.

„Pe termen scurt cred că UE își pierde vremea schimbînd chestionare cu Moldova și Ucraina (și Georgia). Deși Zelenski nu are dreptate că ezităm din cauza lobbyului rusesc (ce lobby rusesc, au ajuns doar la Turkish Airlines zilele astea), are dreptate că o invitație imediată e singurul lucru pe care îl putem face. Trebuie să le invităm în UE (pe toate trei) așa cum s-a făcut cu România și Bulgaria, distruse de embargoul iugoslav și amenințate de naționalismul intern, care s-au angajat pe un traseu pozitiv de cum au primit invitația să adere la UE. O asemenea invitație e o ancoră politică și economică, și nu poți opri deriva și panica fără ea.

UE nu este însă în forma actuală capabilă să mai absoarbă nici o țară, nici măcar una mică din Balcanii de Vest, după Croația (care va adera cu Bulgaria la euro). Ideea că dai drepturi de vot unor guverne conduse de crima organizată (proeuropeană, ce e drept) din Muntenegru sau Albania, ce să mai spun de Serbia, sau că aduci în UE Transnistria, Crimeea și Osetia de Sud, care vor toate să fie în Rusia, e absurdă. UE ar fi mai în formă dacă ar ieși Ungaria, ce să mai intre alții”, a mai scris Mungiu.

Conform autoarei, soluția pentru UE este una a integrării concentrice, astfel încât uniunea să cuprină o mulțime de țări, inclusiv ne-europene.

„Invitație pe loc pentru cine are nevoie de ancoră, dar schimbarea UE pe termen mediu și lung (evident, prin tratate). Nu o Europă cu multe viteze, ci una cu cercuri concentrice de integrare, de la mai profundă la mai superficială, în care să luăm și Turcia, și Libanul, și Tunisia, și Marocul, toată Mediterana lui Braudel, că alt fel de a opri imigrarea din și prin aceste locuri nu există (numai Boris J cu trimiterea azilanților în Rwanda bate filmul). Evident, asta înseamnă mai puțin decît am promis la Salonic Balcanilor de Vest și o regîndire fundamentală, dar care este alternativa?”, a scris Mungiu.

În final, ea a cerut „o relație rațională, reciproc avantajoasă sau măcar nu reciproc dezavantajoasă cu Rusia”, pentru Europa.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

 1. Anul trecut, jurnalista Adriana Vitan Balint a fost #INTERZISA pe site-urile de socializare pentru textul de mai jos ….
  “1. Unde trebuie să îngenunchem ca să ne cerem scuze că am dat străinilor, de sute de ani, de la sare, apă, grâne, petrol, păduri, până la propriii copii?
  2. Unde trebuie să îngenunchem să cerem iertare străinilor pentru că dăm petrolul austriecilor, in pământul cărora nu se găsește nici gram de petrol, dar care au, culmea tupeului, chiar la intrarea în Viena, ditamai rafinăria, poate cea mai mare din Europa, în timp ce ale noastre au fost toate închise?
  3. Unde trebuie să îngenunchem pentru că plătim miliarde de dolari americanilor pe niște rachete care nu au ajuns în România nici până în ziua de azi, deși noi le-am plătit de vreo 6 ani?
  4. Unde trebuie să îngenunchem pentru că am plătit americanilor o autostradă pe care nu au construit-o niciodată și pentru care, culmea, am plătit și despăgubiri că ne-au luat banii și nu au făcut nimic?
  5. Unde trebuie să îngenunchem pentru că atunci când deschidem aragazul sau dam drumul la căldură în casă, francezii încasează toți banii, deși nu au construit nimic și au preluat toată infrastructura făcută de Ceaușescu pe banii noștri, foamea noastră, frigul și lipsurile din perioada comunistă?
  6. Unde trebuie să îngenunchem pentru că atunci când deschid robinetul de apă, pornește contorul pentru francezi, deși e apa României, pe țevile făcute de Ceaușescu, pe banii și lipsurile noastre?
  7. Unde trebuie să îngenunchem pentru că sate întregi sunt înghițite de ape sau de surpări de teren pentru că austriecii ne taie pădurile, cu sutele de ha lunar?
  8. Unde trebuie să îngenunchem pentru că ne dispar copiii din țară, în drum către ei, că poliția ne ia la mișto dacă anunțăm răpirea vreunei fete la 112, că prin fața poliției de frontieră trec, zilnic, zeci persoane răpite, tiruri cu marfa de contrabandă către aceiași străini care se fac că nu văd nimic, deși șeful Parchetului european anticorupție e o româncă, una care știe exact ce se întâmplă în România și tace?
  9. Unde trebuie să îngenunchem pentru că în țara noastră ajung deșeurile lor de toate felurile, chiar și biologice și radioactive, in timp ce nouă ni se arată obrazul si suntem suprataxați că îndrăznim să avem Euro 3 la mașina înmatriculată in Bulgaria, pentru că jupuiți de bani, pământ și mijloace de trai, mai mult nu ne putem permite din cauza sărăciei in care suntem lăsați de aceiași străini îmbuibați și aroganți?
  10. Unde trebuie să îngenunchem să cerem iertare străinilor pentru că am dat tot tezaurul României englezilor, cărora le mai și plătim anual chirie și taxe pentru poansonarea lingourilor?
  Acum, după ce ne-au luat tot, ne pun și în genunchi. Pentru că romanian lives don’t matter!
  Îngenuncheați, bre, nu fiți fraieri, arătați ce popor deschis la minte suntem.”

  • Poți îngenunchea la frontieră, în tufiș, cu arma la ochi.Sau cu genunchiul pe falca vreunui trădător.Asta este poziția corectă a unui bărbat, însă specia asta, odinioară abundentă, se rărește exponențial pe măsură ce urci scara procopselilor politice, făcând loc unor specii de helminți paraziți care ar umple de rușine personajele lui Caragiale . De la ” prin noi înșine” la”scapă cine poate”. Foamea deschide mintea însă doar până la primul prânz.1989.

 2. K.Marx, referindu-se la locul unde ar fi trebuit lansat modelul lui social resentimentar de narcisic falit executat de măcelar și zarzavagiu după ce Engels -Siemens i-a sistat mokangeala, se referea, printre visele-i imperiale gen Kakania (Iimp Habsburgic),la români și alte nații supuse Vienei
  ca la” români, cehi și alte mizerii”.Acu, toașa Alina, de la cinul ‘telectualicos trecut de genunchiul broaștei, de politolog clonțos de soroseală, cu coloana de latex cur(v)bată-n stânga, face pe alții “mizerii” judecandu-i, firește, prin filtrul marxist, care i se potrivește de minune. După cum cârâie toașa, tare bine i-ar mai prinde o excursie prin piețele de sclavi din Libia”eliberată” de șleahta de potlogari a căror trompetă cu ora este. Dus.

 3. Guitzzzz guitzzz guitz guitzzz.
  Din categoria Dosia cea vorbitoare.
  Guuuuitzzzzzzzzzzzzz guitzzzzzzzzzzzzzz guitzzzzzzzzzzzz!

 4. Pentru acești monștri nu există CNCD? Asta nu e incitare la ură și hatespeech ? Nu e discriminare pe bază de religie și de etnice? Ce să mai spunem când aceeași fascistă Alina Mungiu incita la concedierea și excluderea din societate a celor care nu au admis injectarea experimentală .

  Vedeți democrație? Ce grasă și frumoasă democrație? Luați cu untură democrație minunată din aia fascistă cu segregare, apartheid, excludere pe criterii etnice și religioase.

  Această ființă plină de ură purulentă e finanțată gras de ONGuri și guverne europene să scuipe pe majoritate, să divizeze societate și să țină românii la pământ in timp ce ioropeenii ei laici și științifici ne extorchează la facturi, ne exploatează gazul, lemnul, terenurile agricole și petrolul

  V ați prins ce simplu e? Angajezi cu 30 de arginți vreo 100 de CTP, Alina Mungiu, Lucian Mândruță, Andrei Caramitru , Stelian Tănase sau Sabina Fati (costuri de ceva milioane de euro in timp ce tu furi de miliarde de euro. E circuitul profitului secular, științific și democratico ioropean…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate