duminică, iulie 21, 2024
ACTUALITATEAjutoare pentru copii, sărmani și bolnavi, oferite de voluntarii Paraclisului CMN, de...

Ajutoare pentru copii, sărmani și bolnavi, oferite de voluntarii Paraclisului CMN, de sărbătoarea Sfântului Nectarie

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au deșfășurat sâmbătă, 7 noiembrie, două acțiuni ale campaniei “Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la trecerea la cele veșnice a Sfântului Ierarh Nectarie, se arată într-un comunicat transmis pe adresa redacției.

Astfel, în prima parte a zilei, aceștia au vizitat Centrul de Îngrijiri Paliative “Sfântul Nectarie” din București, unitate medicală care oferă servicii de îngrijiri paliative în regim de spitalizare continuă, bolnavilor adulți oncologici.

Aici, voluntarii au oferit centrului produse de igienă, detergenți și diverse materiale de îngrijire personală.

“Știu cat de mult contează fiecare ajutor pe care il oferim centrului. Multumim Sfântului Nectarie care mijlocește ca și noi să putem veni deseori în ajutorul acestui centru și pacientilor internați aici: uneori cu ceva bunuri materiale necesare îngrijirii bolnavilor, alteori cu aparatură medicală, ori cu alte produse de strictă necesitate pentru centru, am venit si cu programe artistice care să ii inveselească pe cei de aici, sau poate cu flori si iconițe, cu colinde si cântări specifice anumitor perioade ale anului și bineînteles cu rugăciuni, zâmbete, căldura si dragostea din sufletele noastre (…)”, a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale.

În a doua parte a zilei, voluntarii s-au deplasat in localitățile Bâra și Dârvari din judeţul Prahova unde au oferit alimente de baza familiilor cu multi copii și batrânilor.

“Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului s-au întors din nou la noi. S-a creat o relatie deosebita intre parohia noastră și voluntari. Vedem bucuria si recunoștința de pe chipurile celor care beneficiaza de darurile voluntarilor. În mod normal, pentru marea majoritate a oamenilor, astfel de daruri nu sunt extraordinare însă pentru cei de aici sunt de mare importanță. Am putut observa lacrimi de bucurie pe chipul copiilor când au primit alimente și câteva dulciuri, lucruri pe care ei le vad foarte rar, căci parintii lor nu si le permit”, a spus Pr. Daniel Cimpoieru, parohia Dârvari, județul Prahova.

Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” a fost inițiată de  voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului în urmă cu șapte luni.

În acest timp, voluntarii au efectuat 151 de deplasări în 140 de localități şi au fost oferite produse în valoare de 282 mii lei unui număr de 3000 familii.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE