ACTUALITATEAdministrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București solicită părinților date despre copii, invocând...

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București solicită părinților date despre copii, invocând eventuale situații de urgență medicală când cei mici sunt la școală

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) solicită părinților, prin intermediul școlilor, date medicale despre copii, invocând eventuale situații medicale care ar putea avea loc cât timp copilul este la școală, potrivit unei adrese pe care părinții trebuie să o semneze în câteva zile.

Prin această adresă, ASSMB solicită părinților să furnizeze informații despre numele și prenumele copilului, adresa, data nașterii, CNP, grupa sangvină, RH (pozitiv/negativ), telefon și adresă de mail de contact.

29 ianuarie 2021 este termenul până la care părinții trebuie să semneze un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale copilului.

Cum justifică ASSMB această solicitare:

„În timpul programului școlar, copiii sunt neînsoțiți de către dumneavoastră, astfel că, în situații de urgență medicală, este esențial să avem informații medicale complete ale acestora pentru a putea interveni prompt cu măsurile corecte.

Pentru a optimiza acest proces, ASSMB a demarat procedurile necesare pentru digitizarea cabinetelor medicale școlare, respectiv implementarea unui program informatic în toate cabinetele de medicină generală și medicină stomatologică din cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat care să eficientizeze activitatea cadrelor medicale, să îmbunătățească comunicarea acestora cu părinții/tutorii legali ai elevilor prin transmiterea în timp real, pe e-mail, către aceștia a informațiilor privind consultația, tratamentul și diagnosticul preșcolarului/elevului”, se arată în document.

În adresa ASSMB se precizează că semnătura părinților reprezintă acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ale copilului, însă nu se spune nimic despre acordul părinților pentru consultația sau administrarea unui tratament copilului.

Totodată, în adresa ASSMB nu se precizează cum anume este definită „situația de urgență medicală”.

Precizăm că documentul, care a ajuns la părinți prin intermediul cadrelor didactice, nu este semnat de niciun reprezentant ASSMB.

Potrivit site-ului oficial, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti este serviciu public organizat ca instituție publică de interes local al Municipiului București cu personalitate juridică, finanţată din bugetul  Municipiului București, înfiinţată prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 378/09.12.2008, modificată prin Hotărârea CGMB nr. 298/31.08.2009.

Până la data transmiterii acestei știri, ASSMB nu a transmis nicio informare publică referitoare la subiectul mai sus menționat.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate