OPINIIAdevăratele cifre. Studiu de caz: Cap-de-Talpă

Adevăratele cifre. Studiu de caz: Cap-de-Talpă

Niște propagandiști din presă se tăvălesc în chinuri pentru că marea majoritate a minciunilor pro-vaccinare nu funcționează în România. Au început să aibă mesaje agresive și să implore Guvernul să găsească soluții pentru a-i obliga pe toți concetățenii să accepte administrarea serului aflat încă în testare. Printre ei, și un individ care gestionează propriul site de știri, un mare susținător al USR și al fenomenului „politically correct”. I se mai spune Cap-de-Talpă din cauza figurii, a ideilor pe care le varsă în spațiul public și a numelui.

Pentru că prostul moare de grija altuia, fiert din cauza cifrei de vaccinare, de 40%, Talpă a început să transmită mesaje disperate către guvern, în speranța că-i va obliga familia, prietenii, cunoștințele, vecinii, colegii de muncă să-și administreze un ser pe care ei, într-o majoritate foarte solidă, îl refuză, din motive personale și despre care s-a demonstrat că nu oprește nicio pandemie. Acest lucru i-ar aduce lui Talpă multă satisfacție, va fi într-adevăr, fericit.

Extremiștii pro-certificat verde se folosesc de cifre false

Talpă, la fel ca alți manipulatori din media, se folosește de o cifră falsă, atunci când invocă procentul oamenilor vaccinați. 40% figurează vaccinați, dar asta nu înseamnă implicit că acești oameni și susțin măsurile aberante, certificatul verde, care are doar scop politic, segregarea populației, impunerea directă sau indirectă a administrării serului, aspect recunoscut inclusiv de câțiva mameluci de primă linie din guvern.

40% figurează ca fiind vaccinați, însă doar 20% au schema completă. Talpă susține că doar 40% susțin certificatul verde, o mare manipulare. De fapt, sub 5% sunt de acord cu o astfel de măsură aberantă: propagandiștii, câțiva naivi și ipohondri. În mare parte, lumea a înțeles despre ce este vorba, după aproape doi ani de restricții, un adevărat maraton care pare că nu se mai încheie.

Pe cifre vorbind, 60% din populație nu și-a administrat serul. Alți 10% sunt vaccinați „la chiuvetă”, 20% au acceptat inocularea în urma șantajului abject al Guvernului – amenințarea cu concedierea de la locul de muncă, imposibilitatea de a călători fără protocoale complicate, interzicerea accesului în diverse spații închise și chiar deschise, iar vreo 10% s-au vaccinat din convingere. Dintre acești 10%, evident că persoanele educate, cu un grad de informare cel puțin mediu și bine intenționate, nu susțin o astfel de măsură extremistă, neonazistă, care încalcă orice fel de principii etice și juridice, enunțate la nivel internațional.

Inclusiv prietenii lui Talpă, de la un site foarte cunoscut pro-guvern au realizat un sondaj cu zeci de mii de respondenți. Potrivit acestuia, 85% dintre români sunt împotriva vaccinării obligatorii.

Dacă se va atinge pragul de 51%, strategia perfidă a propagandiștilor va fi și mai periculoasă. Vor invoca susținerea majorității, chiar dacă din acea cifră, probabil 10% au acceptat benevol administrarea serului.

În urmă cu 6 luni: „Niciodată vaccinare obligatorie”. Astăzi: „Toți, la grămadă!”

Nu există niciun grup solid care să îndemne oamenii la nevaccinare, în schimb există multe grupuri foarte vocale, care creează campanii de manipulare și care transmit mesaje agresive pro-vaccinare. Evident, balanța extremiștilor este înclinată într-o singură parte, de aproximativ un an de zile.

Problema lui Talpă și a celor de teapa lui este faptul că peste 90% dintre români nu negociază drepturile fundamentale garantate de Constituție, deci vor libertate, dacă vorbim despre zona juridică și garantate de divinitate, dacă abordăm din perspectiva spirituală.

Dar evident, din moment ce Talpă este împins de la spate de niște băieți cu mulți bani, trebuie să se înjosească și să propage informații de care-i va fi rușine mai târziu. La un moment dat, roata se va întoarce și brusc, toți propagandiștii efervescenți își vor schimba discursul.

Discursurile extremiste sunt cu atât mai ridicole în contextul în care statele cu cele mai mari cifre în campania de „vaks” înregistrează record după record când vine vorba despre noi cazuri și decese. Diverși lideri europeni cer obligativitate și rapeluri o dată la câteva luni, la intervale cât mai scurte. Pentru toată lumea, tineri, bătrâni, vulnerabili, nevulnerabili etc.

În rest, nimic despre tratamentele eficiente, cunoscute în cercurile restrânse sau aspecte legate de imunitatea naturală – imunizare colectivă, pe care România o are în proporție de 70%, potrivit unui studiu publicat în The Times.

Mascarada care a îngropat societatea, dar și partidele și presa, din punct de vedere imagologic

O mare parte a jurnaliștilor și analiștilor celebri din mainstream – adică asupra cărora își dau acordul politicienii, ascunși în spatele unor instituții publice, știm foarte bine că nu au propriile păreri. Sunt doar niște marionete.

Talpă este argumentul perfect ce explică faptul că încrederea românilor în mass-media a ajuns la 20%, potrivit celor mai recente sondaje. Presa – posturile de știri sunt considerate instrumente de propagandă ale puterii, la fel cum s-a întâmplat și în regimul comunist. Azi, majoritatea figurilor cunoscute din presă fac scut în jurul politicienilor pentru a primi în continuare vizibilitate, funcții, comisioane și sponsorizări de la Guvern, partide și din mediul privat. Multe dintre aceste date sunt ușor verificabile.

Oamenii sunt mai lucizi ca niciodată. Știu că în mare parte, presa este dulăul de curte al politrucilor – cei mai mari autori de fake news, nu „câinele de pază al societății”. Așa a fost și după perioada Ceaușescu, dar în urma evenimentelor din ultimii doi ani, imaginea negativă a instituțiilor media mainstream s-a accentuat într-un ritm accelerat.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Bun articolul..
    O idee cam optimist, totusi, cu privire la vigilenta romanilor.
    Avem indiferenta, lasitate, colaborationism, tefelism, dezinformare etc…Avem di tăti…cum zicea un cântec..

    • Corect. Plus că, și de n-ar fi propriu-zis de acord cu măsurile restrictive impuse nevaccinaților, vaccinații oricum nu le simt și deci nici nu sunt atât de afectați și revoltați de ele. Chit că pe bune, chit că nu, cei cu certificat aparent au fost suficienți mallurilor cât să nu dea faliment, caminelor cât să primească selectiv șamd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate