ACTUALITATEA început „vânătoarea de vrăjitoare”? La Buzău, un consilier USR a cerut...

A început „vânătoarea de vrăjitoare”? La Buzău, un consilier USR a cerut retragerea titlului de cetățean de onoare pentru Dan Puric. La Constanța, USR cere anularea unui spectacol al actorului. Motivul? Presupuse simpatii pro-ruse ale artistului

În contextul războiului din Ucraina, USR Constanța cere anularea unui spectacol al actorului și regizorului Dan Puric programat la sfârşitul acestei săptămâni într-o sală care aparţine de Consiliul Judeţean Constanţa, motivând că artistul și-ar fi exprimat cândva „simpatiile pentru Rusia şi Vladimir Putin.”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Petre Enciu a declarat, luni seara, pe o pagină de socializare, că toţi consilierii judeţeni USR se delimitează public de evenimentul de la Constanţa care îl are în prim-plan pe Dan Puric.

„Trăim momente extrem de sensibile şi tensionate, trăim vremuri în care conduita morală şi conştiinţa trebuie să primeze. De aceea, toţi consilierii judeţeni USR Constanţa se delimitează public de evenimentul de la Constanţa ce îl are în prim-plan pe actorul Dan Puric şi pe al cărui afiş apare sigla Consiliului Judeţean. Consilierii judeţeni USR Constanţa nu au aprobat asocierea şi promovarea de către Consiliul Judeţean a acestui eveniment”, a transmis Petre Enciu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Fără să precizeze care sunt declarațiile pro-rusești sau simpatiile pro-Putin ale actorului, USR condamnă „discursurile toxice, anti-occidentale, anti-europene şi simpatiile, exprimate public, pe care Dan Puric le are faţă de Rusia şi Vladimir Putin. Considerăm că prezenţa lui Dan Puric la Constanţa, pe 6 martie, este o insultă adusă miilor de constănţeni care în aceste zile s-au mobilizat pentru ajutorarea refugiaţilor fugiţi din calea morţii, de sub pătura de durere şi teroare pe care tiranul Putin a aşternut-o asupra Ucrainei. O profanare a victimelor invadării barbare a Ucrainei”, a susţinut vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, citat de News.ro.

Petre Enciu a susținut că astfel persoane „împrăștie în spațiul public doctrina și discursul putinist” și că va solicita anularea evenimentului.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Consiliul Judeţean nu trebuie să asigure sub nicio formă o platformă de desfăşurare şi exprimare publică a unor astfel de personaje controversate, care nu fac altceva decât să împrăştie în spaţiul public doctrina şi discursul putinist. Voi solicita anularea desfăşurarii evenimentului pe scena Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret <<Jean Constantin>>. Dacă anumite asociaţii şi entităţi private vor să îşi asume mai departe asocierea cu elemente de propagandă rusă, este treaba lor, însă nu vrem ca şi Consiliul Judeţean Constanţa să fie complice la asemenea manifestări”, a precizat Petre Enciu.

În 6 martie, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin“, Dan Puric ar urma să susţină o conferinţă intitulată “Poveste de iubire”. Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” (fostul cinematograf Republica) aparţine Consiliului Judeţean Constanţa.

Tot în același registru, la Buzău, consilierul USR Irinel Cârstea a propus retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat actorului Dan Puric.

„Avem un cetăţean de onoare care a criticat în mod constant apartenenţa României la UE şi la NATO. Dat fiind această situaţie, vă rog să ne gândim dacă mai este oportun să fie cetăţean de onoare al municipiului Buzău. Nu vreau să-i dau numele, vreau să vă spun doar că am citit cărţile dânsului şi am fost la spectacolele dânsului. Este vorba despre domnul Dan Puric, probabil că ştiţi luările sale de poziţii cu privire la apartenenţa României la UE şi la NATO”, a declarat Cârstea.

În faţa acestei propuneri, primarul Buzăului, Constantin Toma, a replicat; „Iertaţi-mă, vă spun direct: bateţi câmpii! Vă mulţumesc!”

Actorul Dan Puric, născut în oraşul buzoian Nehoiu, a devenit cetăţean de onoare al municipiului Buzău în anul 2019.

Dan Puric este unul dintre cei mai apreciați actori români, spectacolele sale de pantomimă jucându-se în zeci de țări ale lumii. Au fost transmise de televiziunile BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt sau RTL.

Puric este decorat de statul român cu Ordinul național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru merite deosebite în cultura românească.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. O adunatura a indivizilor degenerati, acesta este USR-TOXIC! Ei urasc cu patima pe Bunul Dumnezeu pentru ca nu-L cunosc, iar cand urasti pe Dumnezeu Cel Adevarat, atunci urasti si darurile Sale- Libertatea si Viata , in toate manifestarile lor. Se balacesc in minciuna ca porcii-n noroi si alearga dupa inchipuiri desarte.
    Vestea cea proasta pentru voi, tovarasi virUSRisti este ca nu veti gusta fericirea in viata aceasta pentru ca Fericirea vine doar din IUBIREA ADEVARULUI, dar nici in viata de dincolo, fiindca, da, asta este o a doua veste proasta pentru voi: EXISTA viata dupa plecarea din lumea aceasta si mai ales o Judecata Dreapta!

  2. anii ’50 reloaded. si cum su ga cii securisti nu pot renunta la “privilegii” – si-ar vinde si familia pentru asta…. Felicitari pentru staruinta in ADEVAR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate