joi, noiembrie 30, 2023
ACTUALITATEA apărut un nou volum al scriitorului Alexandru Petria: Timpuri Virale

A apărut un nou volum al scriitorului Alexandru Petria: Timpuri Virale

De curând, la Alexandria Publishing House, a apărut cel mai recent volum al scriitorului Alexandru Petria, „Timpuri virale. Gânduri pe contrasens”, o carte despre „care încearcă să promoveze normalitatea în aceste vremuri de dictatură sanitară”, după cum spune autorul însuși.

„Aș fi fost bucuros dacă n-aș fi avut prilejul să public această carte. Ea n-ar fi existat fără realitatea conținută, una extraordinară, și nu în principal fiindcă e vorba despre o perioadă pandemică, ci pentru reacția halucinantă a omenirii confruntare cu virusul SARS-COV-2, venit din China sau altă parte, cum n-a mai fost în istorie, chiar în cazul unor maladii infinit mai grave. Nici n-am intenționat inițial s-o scriu, dar paginile s-au adunat aproape zi după zi. Ca o încercare personală de clarificare a situației, reacții intelectuale la ceea ce a depășit cu mult o simplă problemă medicală. N-am avut pretenția de-a descoperi exhaustiv fenomenul, m-a preocupat esențialul – cum de-a dat peste cap omenirea un virus cu o mortalitate bine sub 1%?

N-am așteptat sfârșitul poveștii, sunt edificat. Unele articole au apărut pe Stiripesurse.ro și Gândește.org. Textele nu se referă toate la Covid-19, sunt și despre alte subiecte acute ale existenței, în ultima perioadă nu am avut în cap numai boala, viața neputându-se reduce doar la un aspect al ei și fiindcă prin lărgirea perspectivei ai o viziune mai clară a particularului, a amănuntului. „Timpuri virale” e o invitație la gândire a scriitorului care sunt, o tentativă de spargere a propagandei oficiale”, a scris Alexandru Petria în Cuvântul Înainte.

Recent, la aceeași editură a apărut cartea „Cum văd lumea. Împotriva globalizării și corectitudinii politice, despre dignitism și alte lucruri”, de același autor.

Cărțile pot fi achiziționate de pe siteul editurii.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate