Vitaminele din complexul B ajută la o bună funcționare a organismului. Fiecare dintre acestea contribuie la producerea moleculelor importante în celule și la producerea de energie. Organismul nostru are nevoie să îi oferim constant aceste vitamine, deoarece nu poate stoca vitaminele respective pentru perioade mai lungi. Excepția o face vitamina B12. Prima variantă pe care este recomandat să o luăm în considerare este alimentația.
Surse alimentare de vitamina B
Câteva surse care sunt bogate în vitamina B sunt:
Avocado
Printre primele 10 surse care au conţinut mare de vitamina B6 se găseşte şi avocado. Oferă peste jumătate din doza zilnică necesară de vitamina B5 şi peste 40% în cazul vitaminei B9.
Oul
O altă sursă care este bogată în vitamina B este oul. De fapt, acesta are o cantitate mare de vitamina B7, care mai apare şi dub denumirea de biotină. Luând în considerare doza zilnică recomandată, se găseşte într-un ou fiert 103% din cantitatea zilnică necesară de vitamina B7. În ceea ce priveşte vitamina B12 şi B2, 20%, iar în cazul vitaminei B5 într-un procentaj de 14%.
Lintea
O sursă bogată în acid folic este lintea. Mai bogată decât orice alt aliment neîndulcit vegatal. Doar o porţie de linte de oricare fel oferă aproape tot acidul folic de care avem nevoie într-o zi.
Somonul
Acesta este extrem de bogat în vitamina B. Pe lângă că este o sursă excelentă de omega 3, putem lua dintr-o cantitate moderată de somon peste cantitatea zilnică necesară de B12, cantitatea necesară de B3 şi B6, precum şi mai mult de jumătate în ceea ce priveşte b5 şi b2 din complex vitamina b.
Tofu
O variantă potrivită şi pentru persoanele care urmează o dietă pe bază de plante este tofu. Acesta este o sursă bună de vitamina B. Mai exact, se găseşte aproximativ 33% din doza zilnică recomandată în ceea ce priveşete vitamina B1, 15% în cazul vitaminei B6, iar 20% pentru B2 şi B9.
Există de asemenea şi versiuni de tofu care au fost îmbogăţite. De fapt, acesta este o sursă excelentă de vtiamina B12. În cazul tofului care este ferm fortificat, acesta are peste 100% din cantitatea zilnică necesară de B12, 66% în cazul vitaminei B6 şi 76% în cazul vitaminei B2. Procente destul de mari.
Carnea de pui
În cazul unei diete normale, puiul este o sursă bogată în vitamina B6 şi B3. O cantitate moderată oferă aproape toată doza zilnică necesară în privinţa acestor două vitamine care fac parte din complexul de vitamine b. Mai are şi mai mult de jumătate din cantitatea necesară de vitamina B5, 24% în ceea ce priveşe B2 şi 14 în cazul vitaminei B12 şi B1.
Ciupercile
Sunt considerate o sursă bogată în B2, B3 şi B5. În cazul cantităţii, aproximativ o cană de ciuperci conţine 67% din doza de care avem nevoie zilnic de B5 şi 43% în cazul viaminei B3. În ceea ce priveşte B2, cantitatea este de aproximativ 36%. Mai are şi biotină, dar nu într-o cantitate la fel de mare.
Seminţele de floarea soarelui
O altă sursă care se află printre printre primele 10 alimente bogate în vitamina B6 sunt seminţele de floarea soarelui. Au de asemenea B5, aicid folic şi B1. Mai sunt şi alte seminţe care au un conţinut ridicat de vitamine B6, printre care se află seminţele de dovleac, de in şi de susan.
Concluzie şi recomandări
Chiar dacă ştim cu toţii că obţinerea vitaminelor din alimente este varianta ideală, uneori acest lucru nu este posibil. Este totuşi necesar să avem acest complex de vitamine asigurat pentru ca toate funcţiile sale să opereze la nivel optim. Astfel putem să apelăm la suplimente, pentru a ne asigura că avem zilnic doza necesară.
În acest sens, noi recomandăm Complex B cu 10 vitamine, care ajută la asigurarea dozei zilnice necesare, şi astfel, la îndeplinirea funcţiilor de către complexul de vitamina B. Asta duce la o stare de spirit mai bună şi la o sănătate de lungă durată. Sănătate cardiovasculară, circulaţie sanguină îmbunătăţită, operare optimă a sistemului nervos şi hormoni echilibraţi.