ACTUALITATE6.000 de migranți au pătruns în exclava Ceuta: Spania trimite Armata. Premierul...

6.000 de migranți au pătruns în exclava Ceuta: Spania trimite Armata. Premierul Sanchez, primit cu insulte și pietre de localnici | VIDEO

Mii de migranți ilegali au pătruns, în 24 de ore, din Maroc în Spania, în exclava Ceuta. Situația este atât de gravă încă Spania a trimis Armata să apere granițele, iar premierul socialist Sanchez s-a deplasat personal la fața locului.

În momentul în care ieșea din aeroportul din Ceuta, mașina premierului spaniol a fost atacată de un grup de manifestanți, care i-au adresat injurii. „Hijo de Puta” înseamnă „Fiu de cățea”.

Cele două exclave spaniole din nordul Marocului sunt singurele frontiere terestre ale Africii cu Uniunea Europeană, iar premierul Spaniei avertizează că acest aflux brusc de imigranţi ilegali „este o gravă criză” nu numai pentru Spania, ci şi pentru Europa.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Majoritatea sunt marocani, susține Spania. Forțele de securitate spaniole au reușit să trimită înapoi în jur de 2.700 de oameni, dar nu și minorii.

Spania a desfășurat armata pe plajele din Ceuta, pentru a-i ajuta pe grăniceri.

În plus, și cealaltă exclavă a Spaniei din Africa, Melilla, a început, marți după-amiază, să fie luată cu asalt de imigranți. Cel puțin 86 de persoane au reușit să treacă de barierele de securitate.

„Vom restabili ordinea în oraş şi la frontierele noastre cât mai rapid posibil”, a promis premierul Sanchez într-o alocuțiune televizată înainte de a pleca spre Ceuta şi Melilla.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Forțele de securitate spaniole, cu ajutorul blindatelor armatei, au folosit gaze lacrimogene pentru a domoli afluxul de migranți, în timp ce Madridul reproșează Marocului o anume pasivitate, care a permis trecerea miilor de persoane. Acesta este unul din motivele tensiunilor diplomatice dintre Madrid și Rabat.

Relaţiile dintre Madrid şi Rabat s-au tensionat, însă, încă de la sfârşitul lunii aprilie, când liderul Frontului Polisario din Sahara Occidentală, Brahim Ghali, a fost primit în Spania pentru a se trata de COVID-19, decizie ce a iritat guvernul marocan. Statele Unite au recunoscut în decembrie suveranitatea Marocului asupra Saharei Occidentale, dar Frontul Polisario, susținut de Algeria, revendică independența acestui teritoriu.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate