ACTUALITATEVIDEO | Exclava spaniolă Ceuta, atacată de mii de migranți care vor...

VIDEO | Exclava spaniolă Ceuta, atacată de mii de migranți care vor să ajungă în Europa. Imagini cu granița Spaniei, sub asalt

Cel puțin 5.000 de migranți au ajuns în exclava spaniolă Ceuta într-o singură zi – un număr record, venind din Maroc, au anunțat autoritățile locale, citate de BBC.

Ceuta este o exclavă spaniolă pe coasta marocană a Africii, având ieșire la Marea Mediterană. Are suprafața de 18,5 km pătrați și o populație de 85.000 de locuitori. Mulți emigranți africani încearcă să ajungă pe teritoriul ei și, implicit, în Uniunea Europeană.

Oficialii din Ceuta au anunțat că migranții, printre care se află sute de minori, au ocolit înot gardul de la graniță sau au așteptat refluxul ca să treacă pe uscat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Majoritatea migranților ar proveni din Maroc. Potrivit presei spaniole, poliția de frontieră marocană nu a încercat să-i oprescă pe migranți.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VOX 🇪🇸 (@vox_es)

Exclavele spaniole Ceuta și Melilla din Africa au devenit un magnet pentru migranții africani.

Potrivit primelor informații de luni dimineață, peste 100 de oameni au ajuns pe teritoriul spaniol peste noapte, venind dintre nord, iar aceștia au fost urmați de alții, veniți din sud.

Majoritatea erau bărbați tineri, însă printre aceștia se aflau și copii și câteva familii. Mulți folosiseră bărci gonflabile, potrivit autorităților spaniole. Aceștia au fost duși într-un centru pentru migranți. Ulterior, pe parcursul zilei, migranții au continuat să ajungă în Ceuta, iar oficialii au anunțat că este vorba de 5.000 de oameni, avertizând că numărul ar putea crește.

Ministrul de Externe spaniol, Arancha González Lay, a anunțat că o parte din migranți au fost trimiși deja înapoi în Maroc.

Partidul de opoziție Vox a criticat felul în care Guvernul gestionează criza, numind răspunsul drept „moale” și care încurajează pe atacatori să vină spre Spania.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

6 COMENTARII

  1. nici o frontieră nu se poate opune valului de oameni care vor să-și ia cei 1000 de euro pe lună plus cazare asigurați de Merkel, Ursula și UE !

    singura soluție este tăierea finanțării gratuite a migranților din banul public, deci oprirea acestui magnet criminal care atrage milioane de oameni din Africa și Asia.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...