OPINII10 sfaturi pentru români pentru a trece peste această perioadă (nu neapărat...

10 sfaturi pentru români pentru a trece peste această perioadă (nu neapărat în ordinea importanței)

1. Ieșiți cât mai des din casă, mergeți la plimbare, în drumeție, oriunde. Nu vă transformați casa în închisoarea confortabilă.

2. Vizitați-vă familia, prietenii. Duceți-vă copiii să se joace cu prietenii lor. Singurătatea vă slăbește rezistența morală și fizică.

3. Nu purtați masca decât atunci când există riscul direct al represiunii polițienești. Nu există niciun beneficiu pentru sănătate să mergi cu masca pe față prin parc sau pe o stradă. Purtarea ei în aceste condiții nu are alt scop decât obișnuința și așa ceva nu trebuie să se întâmple.

4. Plătește cu bani lichizi sau cash. Evită plata cu cardul. Din punct de vedere al sănătății nu este nicio diferență a pune mâna pe un card sau pe o bancnotă, iar prin plata cu cardul renunți la banii tăi și transferi autoritatea asupra lor unui terț, banca. Puterea noastră stă în ce putem controla: ce-i în mână nu-i minciună!

5. Nu te vaccina indiferent de amenințări sau de recompense promise. Fă un calcul simplu: dacă tu te înșeli și vaccinul e bun, atunci n-ai pierdut decât maxim o vacanță sau un concert. Dar dacă ei se înșeală, atunci riști să suferi efecte adverse grave, inclusiv pierderea vieții. Merită?

6. Nu te mai uita la televizor și în gura celor care spun că după ce am îndurat totul, după ce suntem între primele țări din Europa la capitolul vaccinare, tot noi suntem de vină.

7. Citește cărți. Lectura face bine minții, ne ajută să ne păstrăm echilibrul sufletesc. Poți încerca o carte despre istoria României, să vezi ce-au avut de înfruntat părinții, bunicii sau străbunicii noștri.

8. Dacă te simți rău și bănuiești că ai ceva simptome,  ia legătura cu un prieten care a avut noul virus. Întreabă-l pe el și pe altul cum a scăpat de boală fără internare. Du-te la spital doar în cazuri limită, altfel riști să ajungi sănătos acolo și să nu mai ieși. E mai bine să mori în patul tău alături de familie, decât sedat și legat.

9. Nu accepta să ți se condiționeze un drept constituțional. Dacă vezi vreun astfel de abuz, denunță-l. La ce renunți de bună voie nu poți avea pretenții ulterior. Amintește-i polițistului sau jandarmului care abuzează că roata istoriei se întoarce.

10. Roagă-te, citește o carte a credinței. Du-te la biserica sau lăcașul tău de cult. Spovedește-te. Statisticile arată că persoanele credincioase au trecut cel mai bine peste această criză până acum.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

 1. Pentru Maria : cu toate sânt de acord , exceptând vit C doză maximă ( care nu merge ) . Vit C ,nu are nici-un efect /beneficiu !!!! Îți spun, din experiență de o viață !!! Celelalte le iau si eu !!!!

 2. Tudore, si daca nu e vorba de un virus nou, e in mod cert vorba de o situatie noua, esti arestat la domiciliu 14 zile in care poti doar sa iei legatura cu medicul de familie. Iti urez succes in a mentine boala in forma usoara, tratabila cu ceaiuri, buruieni, medicamente primite fara reteta si antibioticul pe care ti-l da medicul de familie.

  • Stane,
   A treia cauză a mortalității în SUA este iatrogeneza medicală, adică greșelile medicilor.
   Cînd intră medicii în grevă oamenii mor mai puțini.
   “…The death rate dropped by 35%. In 1976 in Los Angeles County a similar doctors’ strike resulted in an 18% drop in mortality. As soon as the strike was over, the death rate went back to normal. A 50% decrease in mortality occurred in Israel in 1973 when there was a one month doctor’s strike!”.
   Doar medicina de urgență salvează vieți: accidente, hernii, apendicită samd. ATIurile de azi nu sînt medicină de urgență, a se vedea mărturiile din aceste zile.

  • Noi, eu și soțul, am avut virusul în august și am supraviețuit acasă cu tratamentul prescris de medicul de familie:D3 doză max+Vit C doză max + Zinc+ Seleniu+ Aspenter(anticoagulant) deoarece acest virus provoacă tromboza, deși cardiaci amandoi. Tinctura de Propolis- cel mai bun dezinfectant natural. Dacă ne internam riscam să ne întrerupă tratamentul și să fim tratați Anticovid, ceea ce ne-ar fi fost fatal. Acest lucru ne-a fost confirmat de 4 cadre medicale(medici și asistente) din spitale diferite Anticovid. Concluzia: aveți grijă de sănătatea voastră și întărițivă imunitatea!

 3. Bine spus, nimic de adăugat.
  (pînă nu e dovedit că e vorba de un virus nou, și nu va fi dovedit niciodată, prima jumătate a sfatului 8 e fără rost)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate