marți, iulie 23, 2024
ACTUALITATEUn campus şcolar va fi construit într-un sat din Maramureș. Toţi absolvenţii...

Un campus şcolar va fi construit într-un sat din Maramureș. Toţi absolvenţii vor putea fi ulterior angajaţi

Un campus şcolar pentru cei dornici să învețe o meserie va fi ridicat în următorii 2 ani într-un sat din Maramureș. Investiția este de 25 de milioane de euro, în mare parte din fonduri europene.

Pe aproape 3 hectare si jumătate, în localitatea Satu Nou de Sus din Maramureș, va fi construit până la finele anului 2025, un campus pentru tinerii care vor să învețe o meserie. Campusul va cuprinde 300 de locuri de cazare, iar tinerii vor avea, pe lângă acestea, şi sălile de clasă, sală și terenuri de sport, un parc, dar și bazin de înot. În plus, vor primi burse de studiu.

Contractul de finanțare a fost semnat de ministrul Educației, Ligia Deca: „Prin acest proiect dăm speranța de viitor, poți învăța o meserie în condiții extraordinare și poți să te angajezi oricând, după 3-4 ani, dar poți merge și în zona universitară, cât ai potențial”, a declarat aceasta.

Valoarea totală a proiectului este de 25 de milioane de euro, iar mai bine de 80% sunt bani europeni. Diferența este asigurată din bugetul județului Maramureș.

Absolvenții viitoarei şcoli pot considera că au viitorul asigurat. „Orice elev ce începe școala aici rămâne cu cel puțin o meserie, unii vor merge mai departe în parteneriat cu universitățile”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, care a a firmat că recent a fost semnat și un contract pentru achiziția a 31 de microbuze electrice, pentru școlile din satele maramureșene, cu bani din PNRR.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Băsescu a distrus sute de licee tehnologice , acum târziu se fac că reiau ideea, insă ca orice porcărie pe fonduri europene tinde să devină ceva pe hartie din care storc bani Ministrul, politrucii și la final rămân clădiri goale , poze și oameni care au semnat activități care nu au avut loc. Parcă văd că le face instructaj LGBTQ la pachet să mai dea ceva milioane și la asociația Barza , Accept sau MozaiQ in contul instructajului pentru „diversitate” fără care riști să devii strungar și macaragiu homofob

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE