joi, mai 23, 2024
ACTUALITATE1 an de când Andrei Caramitru „profețea” zeci de mii de morți...

1 an de când Andrei Caramitru „profețea” zeci de mii de morți din cauza folosirii linguriței unice la împărtășanie. Judecătorul Cristi Dănileț, pe aceeași linie

Pe 21 iulie 2020, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române reitera faptul că rămâne fidelă „tradiţiei liturgice ortodoxe de împărtăşire a credincioşilor dintr-un singur Potir sfinţit şi cu o singură linguriţă sfinţită’, după cum arăta un comunicat de la vremea respectivă.

Precizările Bisericii veneau în contextul în care autoritățile nu au dorit să permită împărtășirea oamenilor veniți la sfintele slujbe cu aceeași linguriță, așa cum este tradiția ortodoxă de sute de ani.

În februarie 2020, chiar la debutul epidemiei de coronavirus, Patriarhia Română a transmis printr-un comunicat că fiecare credincios care crede că este bolnav de gripă sau coronavirus poate să evite sărutarea icoanelor și poate cere ca Împărtășania să fie făcută cu lingurițe aduse de acasă. A urmat o replică dură din partea multor teologi și preoți, iar Patriarhia a făcut un pas înapoi și a respins utilizarea lingurițelor de unică folosință.

Ca reacție la comunicatul Patriarhiei, fostul lider USR, Andrei Caramitru, afirma pe 22 iulie că decizia Bisericii va conduce la „zeci de mii de morți”.

„E asumat de societate și politicieni. Câteva zeci de mii de morți. Unii vor paranghelie, alții vor lingurița unică. Totul e la liber. Zecile de mii de morți vin. Asta e. Ne-au condamnat”, scria Andrei Caramitru.

La rândul său, judecătorul Cristi Dănileț era pe aceeași linie cu fostul consilier al lui Dan Barna, afirmând că decizia BOR privind păstrarea linguriței unice este un fapt „absolut cumplit”.

Cristi Dănileț l-a reclamat pe ÎPS Teodosie la CNCD pe motiv că ar fi discriminat femeille. Acuzația a fost respinsă de către CNCD.

Evident, zecile de mii de morți nu au mai venit. Cele două personaje nu au fost pedepsite nicicum pentru răspândirea panicii, deși comentariile lor sunt urmărite de sute de mii de oameni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Daniletz si Andrei Caramitru, doi cretinoizi platiti prin marxisti , o rushine ptr Romania. In tari normale, astia erau expulzatzi ptr exces de prostie

  2. In mod normal ar trebui acționați in judecată pentru terorism, adică pentru utilizarea fricii in vedera controlului si suspendării drepturilor. Acești propagandiși au fost teroriști penali in serviciul fascismului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE