ACTUALITATEVremea săptămâna 23–29 noiembrie 2020: Vine primăvara pe final de toamnă?

Vremea săptămâna 23–29 noiembrie 2020: Vine primăvara pe final de toamnă?

Ultima săptămână din noiembrie vine cu o vreme care, deși foarte rece pe timpul nopții, se va încălzi progresiv pe parcursul zilei, iar la finalul săptămânii este posibil să ajunge chiar la valori de 13 – 14 grade prin zone extinse din țară. Din punct de vedere al precipitațiilor vorbim de o săptămână extrem de secetoasă iar ca fenomene meteo, de menționat va fi ceața, prezentă aproape în fiecare zi.

Luni, 23 noiembrie:

Avem parte tot de o noapte cu minime negative la nivelul întregii țări, valori cuprinse între –0 spre –2, –3 grade, doar prin estul Munteniei, prin Moldova și Dobrogea urmând să avem valori ușor pozitive, spre 1 – 2 grade.

În ceea ce privește maximele, acestea ajung la 5 – 7, 8 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția zonelor montane, unde vorbim tot de maxime negative, –0 spre –2 grade.

Despre precipitații vorbim doar prin Banat, Crișana, Apuseni, izolat prin Transilvania, nordul Maramureșului și al Moldovei, precipitații slabe cantitativ.

Marți, 24 noiembrie:

Prin Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, sud-vestul extrem al Olteniei vorbim de minime pozitive, de la 1 spre 2 – 3 grade, în timp ce în restul țării avem parte de o nouă noapte rece, cu minime sub 0 grade, spre –2, –4 grade, iar pe crestele montane chiar spre –6 grade.

Maximele rămân neschimbate, valori cuprinse, la nivelul întregii țări între 6 – 8 grade, ușor mai coborâte prin Transilvania, Maramureș (3 – 4 grade) iar în zonele montane rămânem cu valori negative, de la –1 spre –3 grade.

Șanse foarte mici de precipitații, izolate și neimportante cantitativ avem prin nordul Moldovei și zona Carpaților de Curbură.

Miercuri, 25 noiembrie:

Urmează o noapte foarte rece, cu minime care scad mult sub0 grade, ajungând la valori de –2, –4 grade, iar prin Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei, al Moldovei, se pot atinge chiar –5, –6 grade. Pe crestele montane vorbim de ger, cu minime care pot ajunge și la –11 grade.

Maximele, în schimb, rămân la valorile din zilele precedente, 6 – 8 grade, și cresc prin zonele montane, unde devin pozitive (1 – 3 grade).

Precipitațiile vor lipsi din peisajul zilei.

Prognoza integrală este aici.

Legături utile:

Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...