joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEVolodimir Zelenski NU va fi nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace. A...

Volodimir Zelenski NU va fi nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace. A expirat termenul de înscriere pentru candidați și nu va fi prelungit „de dragul” președintelui ucrainean

Volodimir Zelenski nu va fi nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, întrucât comitetul norvegian susține că nu poate extinde perioada înaintării candidaților. Directorul Norvegian Nobel Institute, Olav Njolstad, a precizat într-o declarație pentru agenția rusă TASS că instituția nu a recepționat scrisoarea prin care este solicitată nominalizarea liderului de la Kiev, relatează știri.md.

Totodată, conform lui, ultima zi pentru înaintarea candidaților a fost 31 ianuarie 2022. Omul de știință a punctat că institutul nu poate prelungi termenul. Potrivit lui, însă, era posibil să fie admiși candidați de către membrii Comitetului Nobel la prima lor întrunire, aceasta fiind desfășurată pe 28 februarie.

„Comitetul Nobel din Norvegia nu a recepționat scrisoarea la care vă referiți. Dacă vorbim la general, nu putem prelungi termenul de nominalizare a candidaților la Premiul pentru Pace. Acesta a expirat pe 31 ianuarie, dar membrii Comitetului au dreptul să înainteze candidați până la prima întâlnire formală anuală. În acest an ea s-a desfășurat pe 28 februarie”, a spus Njolstad.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La Premiul Nobel pentru Pace au fost înaintați 343 de candidați: 251 de persoane și 92 de organizații. Numărul acestora este unul dintre cele mai mari din istorie, fiind depășit doar de cel din 2016 – 376 de candidați

Săptămâna trecută a fost lansată o scrisoare prin intermediul căreia Comitetului i se cerea să prelungească perioada nominalizărilor, pentru a include în lista celor care ar putea primi Premiul pe Vladimir Zelenski și poporul ucrainean. Inițiativa a fost susținută de mai mulți oficiali europeni de rang înalt.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. inca nu a distrus destui oameni ca sa intre in acest club select din care fac parte hitler si alti mari criminali.. nu-i nimic poate la anu, e inca tanar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE