sâmbătă, aprilie 13, 2024
ȘTIRIViorel Iuga, președinte al Uniunii Creștine Baptiste din România, împotriva abuzurilor autorităţilor:...

Viorel Iuga, președinte al Uniunii Creștine Baptiste din România, împotriva abuzurilor autorităţilor: Dacă nu ne unim şi nu luptăm, vom regreta

Viorel Iuga, Președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România și Secretar general al Alianței Evanghelice din România, a tras un semnal de alarmă în privința încălcării drepturilor religioase și atras atenția asupra faptului că „România a intrat foarte repede într-o etapă la care sigur nu ne-am așteptat”.

Iuga s-a referit la faptul că autoritățile au restricționat drastic participarea oamenilor la pelerinajul de Sfânta Parascheva.

„Dacă autoritățile din România au curajul să interzică un mod de închinare al cultului majoritar al țării, de ce credeți că se va sfii să ne interzică mâine ceva nouă, cultelor minoritare?

În fiecare an pe 14 octombrie, credincioşii ortodocşi o sărbătoresc pe Sfânta Paraschiva. Anul acesta, cu durere în suflet, mulți credincioși ortodocși o sărbătoresc în mod diferit.
În mod natural în baza convingerilor religioase, creștinii evanghelici se împart în două categorii. Unii, puțini la număr, se bucură, iar cei mai mulți rămân indiferenți.

Nu comentez aici convingerile teologice pe care, în cazul meu, cei mai mulți le cunoașteți. Vreau doar să vă atrag atenția că din perspectiva cetățeanului în zilele acestea, noi, credincioșii evanghelici din România ar trebui să ne ridicăm mari semne de întrebare și să înălțăm către Dumnezeu măcar o rugăciune fierbinte. Dacă autoritățile din România au curajul să interzică un mod de închinare al cultului majoritar al țării, de ce credeți că se va sfii să ne interzică mâine ceva nouă, cultelor minoritare?

Fraților, România a intrat foarte repede într-o etapă la care sigur nu ne-am așteptat. Terenul pierdut nu se mai câștigă cu ușurință. Dacă nu ne unim și nu luptăm în rugăciune și legal pentru oprirea oricărui abuz și pentru păstrarea libertăților sociale, vom regreta. Este adevărat, credincioșilor autentici le mai rămâne ajutorul Mântuitorului, al Domnului nostru Isus Cristos. Să întărim relația noastră cu El, să rămânem în Adevăr și să trăim în ascultare deplină de El.”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE