joi, mai 23, 2024
ȘTIRIVIDEO | UPDATE Piesa de la ICR nu a fost manea, ci...

VIDEO | UPDATE Piesa de la ICR nu a fost manea, ci melodia grecească „Ah Kardoula Mou”

ACTUALIZARE: Cântecul interpretat de Andrei Cavassi nu a fost manea, ci melodia grecească „Ah Kardoula Mou”, o piesă din perioada interbelică.

„Piesa in discuție se cheama Ah Kardoula Mou, este o piesa grecesca interpretata de Despina Vandi care ulterior a fost copiata si transformată intr-o manea”, ne-a transmis Andrei Cavassi.

În prima zi a primăverii, Institutul Cultural Român din Londra a organizat un spectacol dedicat românilor din diaspora. Două dintre momentele prezentate i-au surprins pe invitații prezenți, și anume, o manea cântată la violoncel și un cântec din folclorul românesc, interpretat de șefa ICR Londra, Catinca Maria Nistor, informează Bzi.ro.

Potrivit sursei citate, invitații nu au apreciat interpretarea cântecului  „Mociriţă cu trifoi”.

„Piesa era cumva trecută în program, dar nu era trecut și că va cânta directorul ICR Londra”, a spus Cristian Stîncatu, reprezentant ONG români UK.”

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Celălalt moment controversat îi revine violoncelistului Andrei Cavassi, care, pe lângă lucrările clasice semnate de Bach și melodiile compuse de Gheorghe Zamfir, și-a încântat audiența și cu o manea celebră.

Anul acesta, instituția nu a organizat niciun eveniment de Ziua lui Constantin Brâncuşi sau de Ziua Culturii, fapt care i-a dezamăgit și mai mult pe românii din Londra, care sunt din ce în ce mai nemulțumiți de activitatea ICR.

„ICR în trecut era foarte activ şi pentru noi, pentru comunitate, contează foarte mult pentru că ICR e practic singurul instrument de promovare a imaginii României. În ultima perioadă, e din ce în ce mai rău, iar asta a culminat parcă cu tot ceea ce s-a întâmplat aseară şi ceea ce sperăm noi să nu mai vedem niciodată”, a mai adăugat Cristian Stîncatu, potrivit observatornews.ro.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE