ACTUALITATEFlorin Cîțu | Activitățile economice se vor închide la ora 18:00, dacă...

Florin Cîțu | Activitățile economice se vor închide la ora 18:00, dacă rata de infectare este între 4 și 6 la mie. Începe vaccinarea cu a treia doză

Premierul Florin Cîțu a anunțat că miercuri s-a luat decizia ca, începând cu data de 28 septembrie, să înceapă administrarea celei de-a treia doze, cu oricare dintre vaccinurile Pfizer BioNTech, Moderna și Astra Zeneca, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, conform Agerpres.

Totodată, prim-ministrul a anunțat că Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) urmează să reglementeze, miercuri, printr-o hotărâre, măsura ca activitățile economice din anumite domenii să fie închise la ora 18,00 în localitățile unde rata de incidență este cuprinsă între 4 și 6 la mia de locuitori.

„Astăzi a avut loc ședința CNCAV, la care au participat membrii comitetului alături de reprezentanții instituțiilor implicate în campania națională de vaccinare împotriva Covid – Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului, Institutul Național de Sănătate Publică – și am luat decizia ca, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile Pfizer BioNTech, Moderna, Oxford Astra Zeneca, să înceapă doza a treia.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială.”, a declarat premierul, legat de vaccinarea cu a treia doză.

Acesta a menționat că vor exista restricții în funcție de rata de infectare raportată la mia de locuitori.

„Astăzi discutăm o hotărâre CNSU pentru că între 4 la mie și 6 la mie se închid activitățile economice la ora 18,00 și atunci trebuie să reglementăm și acest lucru. Cred că azi dăm hotărârea CNSU și hotărârea de guvern cred că mâine sau vineri, va fi ceva online.”, a spus Florin Cîțu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Asasinul asta trebuie dat jos si dus in tribunal

    Cine ma-Sa e asta Sa inchid si Sa deschida Tara cum vrea el???

    N-am vazut odata ca inchiderea produce aglomeratii artificiale? AStA e asasin vrea crime, inghesuiala, control total. Omul AStA o va sfarsi foarte rau, a devenit dictator

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate