ACTUALITATEVIDEO Trailer | Se lansează filmul „Mihai Viteazul - prințul intrat în...

VIDEO Trailer | Se lansează filmul „Mihai Viteazul – prințul intrat în legenda Europei”. Premiera de gală are loc la București, pe 7 iulie

Pe 7 iulie, la București, va avea loc lansarea de gală a filmului „Mihai Viteazul – prințul intrat în legenda Europei”, cea mai recentă peliculă despre legendarul domnitor al românilor.

Filmul prezintă viața lui Mihai Voievod din perspectiva unor documente descoperite și prezentate în premieră de părintele Vasile Oltean.

În filmul spiritul lui Mihai Viteazul se întoarce în timp, pentru a-și observa propria viață, începând cu nașterea și botezul.

În rolul lui Mihai Viteazul este distribuit Denis Ștefan, iar Maia Morgenstern joacă rolul mamei domnitorului, Tudora. În rolul doamnei Stanca joacă Mihaela Mihai, care semnează și regia.

Premiera va avea loc la București, la cinema Europa, pe 7 iulie, în prezența actorilor. Va urma un turneu prin țară, după cum urmează:

Pitești: Din 7 iulie la Cinema Trivale, Craiova : Din 15 iulie – Cinema Patria, Târgu Jiu: Din 16 iulie, cinema Sergiu Nicolaescu, București: Din 17 iulie Happy Cinema- in Liberty Center- ora 18 00. Actorii vor fi prezenti la film, Sibiu: 21 iulie cinema Astra, Cluj: cinema Florin Piersic din 29 iulie, Piatra Neamț: din 30 iulie, cinema Mon Amour.

Bilete se pot cumpăra de la casele cinematografelor și de pe siteul Eventim.

Trailerul este vizibil cu un click AICI.

Acesta este al treilea film despre Mihai Viteazul și primul realizat după 1989. Primul a fost capodopera lui Sergiu Nicolaescu „Mihai Viteazul” (1971), urmat de „Buzduganul cu trei peceți” (1977), în regia lui Constantin Văeni.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

12 COMENTARII

  1. Ce ziceți nu poate decît să mă bucure.
    Dacă dau și altora aceste vești bune s-ar putea să mă-trebe de unde știu. V-aș ruga să-mi dați niște surse: cărți, articole, adrese, alte trimiteri. Mulțumesc!

  2. Este film documentar sau artistic? Nu am înțeles din trailer.
    @Tudor vorbești prostii. Mihai nu a legat țăranii de glie, s-a lămurit de mult acest subiect. Este vorba de un recensământ care s-a făcut atunci pt a vedea puterea economică și demografică a țării. Din acest motiv țăranii au fost obligați să meargă fiecare pe pământul său. La emisiunea Mari Români de la TVR1 cu ocazia documentarului despre Mihai s-a subliniat acest aspect. Iobăgia a apărut în Muntenia abia în vremea lui Mavrocordat.

  3. probabil un nou film comandat de strainii de neam, prin care se vrea ‘demitizarea’ anumitor subiecte istorice.. fac pariu ca il vor prezenta intr-o lumina proasta.. m-as mira sa prezinte ca stia Psaltirea pe de rost de exemplu..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate