ACTUALITATEVIDEO | Norvegia a ridicat ultimele restricții anti-Covid-19. Într-un gest simbolic sublim,...

VIDEO | Norvegia a ridicat ultimele restricții anti-Covid-19. Într-un gest simbolic sublim, premierul țării și-a ascuns masca în buzunarul sacoului

Norvegia a ridicat sâmbătă ultimele restricții anti-COVID-19 care mai erau în vigoare, între care purtarea obligatorie a măștii și regula de un metru de distanțare fizică, în pofida unei creșteri a numărului de infecții cu varianta Omicron, informează DPA.

„Distanța dintre noi nu mai este necesară“, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă la Oslo, premierul Jonas Gahr Store. Într-un gest simbolic, el și-a ascuns masca în buzunarul jachetei.

Pandemia nu mai reprezintă o amenințare majoră pentru sănătatea majorității oamenilor, a declarat Store. Varianta Omicron a coronavirusului cauzează forme mai ușoare ale bolii, iar vaccinurile protejează bine, a adăugat el.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Obligația de izolare timp de patru zile după un test COVID-19 pozitiv a fost redusă sâmbătă la o simplă recomandare, în timp ce copiii cu simptome respiratorii nu mai trebuie să fie testați, potrivit Agerpres.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Toate cerințele de intrare pentru cei care călătoresc în această țară sunt ridicate.

De la începutul pandemiei, 986.851 de cazuri pozitive și 1.440 de decese cauzate de virus au fost înregistrate în Norvegia, unde peste 91% din populație a primit cel puțin două doze de vaccin, scrie AFP.

La începutul lunii, autoritățile elvețiene au spus că țara e pe cale de a intra în faza endemică a Covid-19, care poate fi mai ușor de gestionat, și intenționează să ridice toate restricțiile până la jumătatea lunii februarie.

Ulterior, Marea Britanie, Danemarca și Finlanda au ridicat toate restricțiile anti-Covid-19. În Marea Britanie, acestea au fost ridicate încă de la finalul lunii ianuarie.

Miercuri, 2 februarie 2022, Suedia a renunțat la cele mai multe dintre restricțiile legate de Covid-19.

Totodată, Suedia a renunțat la purtarea măștii în spații aglomerate sau în mijloacele de transport. Regulile au fost relaxate și pentru anumite categorii de persoane care călătoresc în Suedia. Cetățenii Uniunii Europene nu trebuie să mai prezinte dovada vaccinării împotriva Covid-19 sau a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test pentru depistarea virusului.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate