miercuri, mai 22, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Joe Biden îl acuză pe Vladimir Putin de genocid. SUA...

VIDEO | Joe Biden îl acuză pe Vladimir Putin de genocid. SUA se pregătesc de un război care va dura ani de zile

Președintele SUA, Joe Biden, l-a acuzat pe omologul său rus de genocid, din cauza războiului din Ucraina.

În timpul unui discurs despre inflație, Biden a zis că „Bugetul familiei voastre, capacitatea de a vă umple rezervoarele… Nimic din toate acestea nu ar trebui să depindă de un dictator care declară război și comite genocid pe cealaltă parte a lumii”.

Înainte să urce în avion, Joe Biden a fost întrebat de reporteri ce l-a făcut să folosească cuvântul „genocid”. El a zis că lui „așa i se pare”, dar rămâne la latitudinea avocaților să determine dacă asta este cazul.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Da, am spus că este genocid, pentru că devine tot mai clar că Putin încearcă să șteargă pur și simplu ideea de a fi ucrainean. Tot mai multe dovezi ies la lumină despre lucrurile oribile pe care rușii le-au făcut în Ucraina. Și vom afla din ce în ce mai multe despre devastarea produsă. Vom lăsa avocații să decidă la nivel internațional dacă se califică sau nu, dar mie cu siguranță așa mi se pare. Mulțumesc”, a zis Joe Biden.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Anterior, Joe Biden îl numise pe Putin drept „criminal de război”.

În altă ordine de idei, Pentagonul urmează să convoace miercuri o reuniune a celor mai importanți producători de armament pentru a discuta despre capacitatea industriei de a sprijini Ucraina într-un război prelungit cu Rusia, potrivit unui oficial al apărării și unui oficial din industrie, citați de CNN.

Discuția clasificată va include propuneri de accelerare a producției sistemelor existente și de dezvoltare de noi sisteme esențiale pentru asistența acordată de Departamentul Apărării Ucrainei și aliaților, a declarat oficialul din domeniul apărării.

Întâlnirea, raportată pentru prima dată de Reuters, va reuni cei mai importanți opt contractori principali din domeniul apărării, printre care General Dynamics, Lockheed Martin și alții.

Aceasta “face parte din dialogul nostru continuu și frecvent cu partenerii din industrie pentru a asigura o bază industrială rezistentă care să răspundă nevoilor departamentului”, a spus oficialul.

Întâlnirea dintre contractorii din industria de apărare și Pentagon a fost organizată în urmă cu doar câteva zile, potrivit oficialului din industria de apărare care are cunoștință directă despre aceste aranjamente. Oficialul a declarat că antreprenorilor li s-a spus că întâlnirea se concentrează pe “capacitatea industriei” de a sprijini Ucraina dacă războiul va continua timp de mai mulți ani.

Senzația, a spus oficialul, este că SUA “își asumă că acesta va fi un efort care va dura ani de zile” într-un scenariu în care, cel puțin, Ucraina nu va fi capabilă să fabrice arme în siguranță în propria țară.

Dar, în cadrul întâlnirii, a spus oficialul, este probabil ca antreprenorii să aducă în discuție provocările serioase cu care se confruntă în continuare producția de apărare în SUA, inclusiv problemele continue și grave ale lanțului de aprovizionare și lipsa forței de muncă la prețuri accesibile.

Toate acestea continuă să constrângă capacitatea de producție în domeniul apărării în prezent și s-ar putea agrava pe măsură ce creșterea cheltuielilor de apărare din buget și contractele cu Ucraina se luptă pentru capacitatea de producție, a spus oficialul.

Problema capacității are, de asemenea, un impact asupra fabricării de provizii critice de muniție, chiar dacă cea mai mare parte a acesteia se realizează în instalații deținute de guvern și operate de contractanți.

SUA au autorizat deja peste 2,4 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina de la începutul administrației Biden, inclusiv peste 1,7 miliarde de dolari de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, la 24 februarie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Deci sua tipărește dolarei că sânii susțină pe naziștii u krainieni și o să ii bage in faliment pe americanii de rând.ne bucuram mult,succesuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE