ACTUALITATEVIDEO | Invazie de lăcuste în județul Tulcea. Oamenii spun că „sună...

VIDEO | Invazie de lăcuste în județul Tulcea. Oamenii spun că „sună a molimă biblică“, iar biologii avertizează că, dacă nu sunt stârpite, următoarea generație va ataca județele Galați, Brăila, Constanța, Ialomița și Buzău

Invazie de lăcuste din cauza secetei, în județul Tulcea. Suprafețe întregi de culturi au fost atacate de roiuri imense de insecte, iar peste 100 de hectare de porumb au fost distruse. „Deci, ne-au invadat lăcustele! Anul e bun: secetă, arșiță, foamete. Sună a molimă biblică”, se plâng fermierii.

În doar câteva zile, roiuri de lăcuste au invadat câmpurile din câteva localități din județul Tulcea. Aproximativ 200 de hectare de teren agricol din comunele Greci şi Măcin au fost afectate de aceste insecte.

„Ne confruntăm cu o situație de urgență mai neobișnuită. Ieri am descoperit invazia, când a devenit mai accentuat atacul. Este o suprafață de aproximativ 200 de hectare afectată”, potrivit primarului comunei Greci, Nicolae Mocanu.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Fermierii sunt disperați că își pierd culturile din cauza lăcustelor, după ce că oricum acestea erau afectate de secetă.

„Deci, ne-au invadat lăcustele! Anul e bun: secetă, arșiță, foamete. Exact asta mai lipsea. Sună a molimă biblică. Știi cum te simți acolo pe câmp? Ca în filmele lui Hitchcock, doar că-s lăcuste, nu păsări”, se plâng fermierii.

Primarii celor două localități așteaptă acum avizul de mediu pentru a putea împrăștia soluțiile de combatere a insectelor.

„Astăzi suntem în ultima fază de obținere a tuturor avizelor. Ni s-a transmis deja substanța activă pe care o vom aplica. Mâine dimineață, cum se va lumina de ziuă, încercăm să punem elicopterul în funcțiune. Cu cât mai repede, cu atât mai bine” , a declarat, ieri, Nicolae Mocanu, primarul comunei Greci.

Lăcustele ar trebui stârpite, până nu atacă și culturile din alte județe

Biologii avertizează că, dacă nu sunt stârpite, următoarea generație va ataca județele Galați, Brăila, Constanța, Ialomița și Buzău. Dacă găsesc hrană din abundență, lăcustele se pot înmulți rapid. O generație nouă apare la fiecare 55 de zile.

Insectele care au atacat culturile din Tulcea sunt din două specii, spun biologii. Prima, lăcusta migratoare, poate călători 130 kilometri într-o zi. Pe un kilometru pătrat se pot strânge până 80 de milioane de exemplare. Un milion de lăcuste din această specie, mănâncă într-o zi o tonă de mâncare. A doua specie, lăcusta rufoasă, are o lungime de până la 22 mm, și poate supraviețui până în decembrie, conform Gândul.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate