ACTUALITATEVIDEO | Imagini RARE cu Ion Iliescu. Poetul Adrian Păunescu a sesizat...

VIDEO | Imagini RARE cu Ion Iliescu. Poetul Adrian Păunescu a sesizat o coincidență teribilă la apariția fostului președinte

Recent, pe canalul său de Youtube, Andrei Păunescu a început să posteze numeroase videoclipuri de arhivă din perioada anilor 1990. Într-unul din acestea, primul președinte post-decembrist al României, Ion Iliescu, a fost surprins în timp ce participa la înființarea Academiei Populare.

Într-o sală mică, dar neîncăpătoare din cauza numeroaselor personalități prezente: Grigore Vieru, Hajdu Gyozo, Marius Tucă, Tudor Gheorghe ori Cornel Diaconu, în timp ce regretatul artist Gil Ioniță interpreta melodia Capul de la Torda în memoria lui Mihai Viteazu, pe ușă a intrat Ion Iliescu, care nu se mai afla în funcția de președinte la acel moment (1997).

Poetul Adrian Păunescu a sesizat o coincidență interesantă, deoarece președintele României a intrat pe ușă fix când toată sala cânta:

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Eu atât aș vrea să aflu, arătându-ne obrazul

Totuși unde-au fost românii când a fost tăiat Viteazul?

Secvența poate fi urmărită de la minutul 2:30.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Merită amintit şi Tudor Vladimirescu, ucis tot părăsit de ai săi. 2021 aduce dealtfel bicentenarul formulei: “Patria se cheamă norodul, iar nu tagma jefuitorilor.” Prezenţa lui Grigore Vieru (foarte bun prieten cu Păunescu) ne aminteşte, mai puţin ştiut, efectul colosal pe care îl aveau, asupra renaşterii românismului în Basarabia, cântecele Cenaclului Flacăra, trecute peste Prut radiofonic, pe vremea când scriau şi Ion Hadârcă, Dumitru Matcovschi, Leonida Lari, Valentin Mândâcanu, Nicolae Dabija, Vladimir Beșleagă şi alţii. Anul revoluţionar 1989 la români a început la Chişinău.

  2. Nu mai vorbiti prostii. Mihai Voda nu a murit parasit de romani. Toata garda lui a murit acolo impreuna cu el. Putinele trupe pe care le mai avea langa el, (pentru ca grosul ostirii a trimis-o chiar Voda inainte) s-au predat cand au vazut ca nu au nici o sansa, dupa ce au fost taiati Voda si garzile lui personale.
    Avem si noi tradarile noastre, este adevarat, cum au de altfel toate neamurile. De la Iuda, omenirea nu a reusit sa scape de tradare. In cazul acesta, insa, tradarea a fost a lui Basta, general care a fost initial de partea Voievodului. Romanii au depus armele cand totul era deja pierdut. Nu a fost asa cum a scris Paunescu versurile. O fi fost el mare poet, dar nu mai luati pe nemestecate istoria din versurile unor cantece scrise de comunisti.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...