ACTUALITATEDeputatul Daniel Gheorghe (PNL) anunță un proiect de lege împotriva cenzurii pe...

Deputatul Daniel Gheorghe (PNL) anunță un proiect de lege împotriva cenzurii pe rețelele de socializare pe model polonez

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a anunțat că va depune în Parlament un proiect de lege împotriva cenzurii de pe rețelele de socializare, pe model polonez.

În această țară există un astfel de proiect de lege, inițiat de Ministerul Justiției din Guvernul de la Varșovia.

Deși media socială ar trebui să servească drept o platformă pentru libera exprimare, deseori se vede interferența excesivă în conținutul publicat, a spus Ministrul Justiției, Zbigniew Ziobro.

„Este timpul ca Polonia să aibă legi menite să protejeze libera exprimare de amestecul corporațiilor”, a explicat secretarul de la Justiție, Sebastian Kaleta.

Conform proiectului de lege, administratorii rețelelor de social media nu vor avea voie să șteargă postări sau să suspende conturile utilizatorilor decât dacă conținutul pe baza căreia se ia decizia violează legea poloneză. Dacă totuși se întâmplă asta, utilizatorii vor avea dreptul de a contesta decizia, iar administratorii siteurilor pot fi dați în judecată dacă nu oferă un răspuns în 48 de ore, scrie Euractiv.

„Algoritmii sau proprietarii giganților corporate nu ar trebui să decidă care perspective sunt corecte și care sunt greșite. Nu poate să existe acord pentru cenzură”, a declarat premierul polonez, Mateusz Morawiecki.

Deputatul Daniel Gheorghe (PNL), a anunțat că va depune în Parlament un proiect asemănător.

„Doresc să salut inițiativa Poloniei în acest domeniu și aștept cu nerăbdare să văd textul legislativ polonez. În calitate de parlamentar al României și demnitar PNL voi lua acest text și îl voi transpune, prin adaptare la România și realitățile concrete de la noi din țară, într-o propunere de lege pe care o voi depune la Parlament. Polonia este o națiune alături de care România poate face echipă foarte bună în apărarea libertății și a valorilor identitare europene care au clădit marea noastră civilizație!”, a spus el.

Inițiativa poloneză vine la câteva zile după ce președintele SUA, Donald Trump, a fost suspendat pe termen nelimitat de către rețelele Facebook și Twitter. De asemenea, alături de el, au mai fost închise sau suspendate și alte conturi ale unor asociați sau susținători de-ai săi.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...