vineri, martie 1, 2024
ȘTIRIVIDEO EXCLUSIV | Prioritățile AUR atunci când va ajunge la guvernare. George...

VIDEO EXCLUSIV | Prioritățile AUR atunci când va ajunge la guvernare. George Simion: Cu siguranță suntem singurul partid care îl va demite pe Raed Arafat. Celelalte partide sunt șantajate

George Simion a fost ales președinte al Alianței pentru Unirea Românilor. Acesta a oferit un interviu exclusiv pentru R3media în care a spus care vor fi măsurile pe care AUR le va lua atunci când va ajunge la guvernare.

R3media: George Simion, felicitări! Ca unionist, cum e să fii ales președinte al AUR chiar în ziua în care sărbătorim Unirea României cu Basarabia.

George Simion: E o bucurie să fiu ales președinte AUR chiar în ziua în care sărbătorim Unirea Basarabiei cu Țara. De aceea am și pus Congresul într-o zi specială. Totodată, e și un motiv de tristețe, fiindcă Basarabia nu e alături de România, să împartă cu noi bucurii și tristeți. Îi așteptăm cât mai repede acasă și le urăm „La mulți ani“ tuturor fraților noștri basarabeni în această zi.

R3media: Crezi că vom apuca să vedem Unirea realizată în timpul vieții noastre?

George Simion: O să îmi dau ultimul strop de energie, o să dau tot ce am ca să vedem refacerea României Mari în timpul vieții noastre. Este posibil! Era posibil și acum dacă aveam niște conducători români în suflet, dar sperăm că lucrurile acestea se vor schimba și vom avea guvernarea și președintele.

R3media : Apropo de asta: ești președintele celui mai mare partid de opoziție din Parlament, singurul patriotic și conservator asumat. Ce le spui românilor care și-au pus toată nădejdea în partidul AUR?

Facem tot ce ține noi, dacă voi sunteți lângă noi, pentru că sunteți mulți….Sunteți mulți și noi nu ne abatem de la calea pe care am pornit. Mergem înainte cu încredere“, a spus George Simion.

AUR, la guvernare în 2024

R3media: Dacă partidul AUR ajunge la guvernare în 2024, care ar fi primele trei direcții de acțiune spre care s-ar îndrepta?

George Simion: În primul rând, va fi un control al statului asupra companiilor strategice, cum ar fi distribuitorii de energie. Vedem cât de important e. Investiții masive în ceea ce ține de securitatea noastră energetică, alimentară și în educație. Avem nevoie de un sistem educațional ca cel gândit de Spiru Haret care să investească în copii care să se poată integra apoi în piața de muncă. E o discrepanță totală între ce materii învață copiii și ce se cere pe piața muncii.

R3media:Dacă AUR ajunge la guvernare, îl va demite pe Raed Arafat?

George Simion: Cu siguranță suntem singurul partid care îl va demite pe Raed Arafat. Cu siguranță celelalte partide sunt șantajate. Nu-mi dau seama cu ce.

R3media :Ultima întrebare: e un război lângă noi, toată lumea se gândește la asta. Sunt șanse ca România să fie victima Federației Ruse și ce poate face România pentru a ajuta la instaurarea păcii în regiune?

George Simion: În ceea ce privește războiul, românii să fie liniștiți, nu au motive de îngrijorare, nu vom intra într-un conflict, nu trebuie să intrăm într-un conflict, iar România, dacă ar avea lideri, ar putea să medieze conflictele regionale. După Polonia, suntem a doua țară ca importanță din regiune.

Să fim liniștiți, dar să nu mai continuăm agonia din ultimii 32 de ani.

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE