sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATEVictor Ponta: Toate ţările impozitează pe cei ce au făcut bani mulţi,...

Victor Ponta: Toate ţările impozitează pe cei ce au făcut bani mulţi, la noi se impozitează microîntreprinderile. În România, nu ești ales, mandatul de președinte îl primești la adunarea sașilor

Fostul premier al României, Victor Ponta, a făcut câteva afirmații interesante despre viața politică din țara noastră, insinuând că oamenii nu mai au un cuvânt de spus privind alegerile.

El a afirmat că actualul premier Nicolae Ciucă se pregătește să candideze la funcția de președinte, fiind ales în acest sens de Klaus Iohannis.

„Domnul Ciucă se va pregăti pentru mandatul de președinte, că în România nu mai ești ales, îl primești la adunarea sașilor. Și vor lăsa că oalele să se spargă în capul PSD și al lui Marcel Ciolacu. Corect ar fi fost că cel mai mare partid să aibă premier, PSD trebuia să îl aibă de anul trecut. Să vedeți cum tinerii frumoși, care acum sunt la Viena și la Vama Veche, își vor aminti de teme anul viitor. Brusc își amintesc de probleme economice, de corupție, am văzut filmul asta de atâtea ori.

Suntem într-o criză economică fără precedent, e clar că războiul va continua, prețurile la energie vor crește. Nu cred că e vreo problemă în coaliție, o să meargă în continuare, rotativa se va face. Cred că domnul Iohannis și PNL vor că în 2023 să dea vina pe PSD, că uite, domnul Ciolacu, că nu mai sunt bani. Cred că vor să înceapă iar și lupta anticorupție, uite l-au găsit pe domnul Chesnoiu acum.

Nu există soluție pe energie pentru România, pentru că România nu are un lider politic care să meargă la Bruxelles și să spună că noi ne producem aproape tot consumul, de ce să economisim cu 15%? Dar noi acum avem cele mai mari prețuri din Europa și suntem primii care reduc. Și nu o să se taie de la populație, ci de la firme, și nu o să se mai producă nimic. O să ne împrumutăm, iar când se va ajunge cu datoria la 100% din PIB, atunci o să fie România lucrului bine făcut”, a spus Ponta la RTV.

Ponta a mai zis că România este singura țară care impozitează microîntreprinderile, nu companiile care „fac bani mulți”. Fostul premier s-a referit, astfel, la prevederile noului cod fiscal, anunțate de coaliția PSD-PNL.

El s-a întrebat pentru ce cresc taxele, dacă singurele achiziții sunt avioanele F-16 din Norvegia, vechi de 40 de ani.

Am văzut că domnul Ciucă a zis că s-au luat toate măsurile în caz de accident nuclear. Păi am stat și eu patru ani la Palatul Victoria și tot nu știu care ar fi toate măsurile de luat pentru așa ceva.

Dar România e singură țară fără o politică economică, nicio măsură nu are nicio logică. Toate țările impozitează pe cei care au făcut bani mulți, la noi se impozitează microîntreprinderile. Dar dacă tot mărim taxele, ce vrei să faci cu banii? Păi luăm avioane vechi din Norvegia. Serios, pentru asta mărim taxe?

România face rectificare, toată lumea cere un milion și tu dai 10 lei, mai puțin la Administrația Prezidențială, acolo se da cât se cere.

Eu cred că această vara mai ține un pic, oamenii mai merg la mare, dar din toamna va fi foarte frig, și nu doar la propriu. Păi când tu împrumuți la 8%, tu o să plătești doar dobânzi.”, a spus Victor Ponta la România TV.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. 26 mar. 2020 · Minunile pandemiei: cum a ajuns o bucătăreasă din Giurgiu să câștige un contract de 12 milioane de euro pentru măști de protecție.
    (ce mai fute daciana?)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate