ACTUALITATEVicepremierul Dan Barna: Evacuarea spitalului Foișor a adus „un disconfort semnificativ pacienților”,...

Vicepremierul Dan Barna: Evacuarea spitalului Foișor a adus „un disconfort semnificativ pacienților”, dar este „un cost acceptabil”

Vicepremierul Dan Barna spune, într-un mesaj publicat vineri noaptea pe Facebook, că evacuarea pacienților din spitalul Foișor „nu are nimic plăcut sau lăudabil”, însă suntem „într-un război” cu boala Covid-19 în care „nimic nu este plăcut sau comod”.

„Da, evacuarea spitalului Foișor in aceste ore de seară și noapte, nu are nimic plăcut sau lăudabil. Da, această evacuare a adus un disconfort semnificativ pentru pacienții spitalului care sunt mutati sau externati intempestiv. A adus și multă emotie pentru familiile lor. Imi pare rău de suferința și momentele dificile prin care trec si le sunt recunoscător că prin sacrificiul pe care îl fac. (…) Pentru fiecare inimă care va continua să bată si plamân care va continua să respire din noaptea asta cu oxigenul de la Foișor, supărarea justificată a celor mutați in această seară devine un cost acceptabil”, scrie vicepremierul, pe Facebook.

Dan Barna susține că nu am avut „până acuma de unde să învățăm buna practică a evacuării de spitale”, dar „efortul și sacrificiul acestei seri, din care avem atâtea de învățat, înseamnă niște șanse în plus la viață”, pentru cei care au nevoie de oxigen.

„Suntem într- un război. Inamicul se numește Covid – 19 si nu are niciun cod de onoare, principiu sau regulă. Într- un astfel de război în care fiecare minut poate să însemne o viață salvată, trebuie să faci ceea ce e de făcut, cu resursele, procedura si mijloacele de care dispui, chiar dacă nu sunt cele ideale”, mai scrie Barna.

Pacienții de la Spitalul Foișor au fost evacuați vineri seara pe tărgi și în cărucioare. Unitatea medicală trebuie eliberată până sâmbătă. La Foișor erau internate 90 de persoane. 20 de pacienți vor fi mutați, iar 70 vor fi trimiși acasă. Pentru unii dintre pacienți, operațiile vor fi amânate. Autoritățile spun că au luat acestă decizie din cauza situației fără ieșire a cazurilor grave de Covid din București.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

11 COMENTARII

 1. DNA-ul nici acum nu l-a arestat pe dan barna pentru acei bani din fonduri europene? Procurorii DNA sunt complici cu dan barna?

 2. Cum îți permiți sa ameninți cu “zburați” și să judeci părerile comentatorilor?!
  Parcă te dădeai om liber și independent!
  Sau poate apreciezi “bunul simț” al lui Barna?!
  Mai ceri si donații?!
  Astept răspuns.

  • Pot sa critic și fără să jignesc. Cine mă apreciază, mă respectă și respectă regulile acestui site. A fi liber și independent implică să mă comport ca un porc? Dacă nu vă plac regulile acestui site, nu vă reținem.

   • Ce-ai, d-le, te dai Zuckerberg?!
    Pt adunătura asta de slugi ordinare cocoțate la conducere
    de stăpânii coloniei România să avem respect?!
    Mai ai puțin și ajungi la cenzură!

 3. Asta nu e jignire admin. Este adevărul şi cum ştim că adevărul supără vom fi cenzurați pt că nu mai există libertatea cuvîntului nu mai ştiți diferența înte jignire şi adevăr ?

 4. Cum dracu se face că dintrodată nu mai aveți locuri pentru ai omorî pe oameni de un an tot omorîți oameni se pare că ați omorît prea puțini ați rămas în urmă cu planul ????
  VIERMILOR

 5. Dragă Barna, dacă suferința unor cetateni ai Romaniei reprezintă un cost acceptabil pentru tine….e grav. Acei oameni NU trebuie să sufere pentru imbecilitatea voastră.
  Nu ai ce căuta unde ești.
  Marși acasă la tine, …

  Admin: exprimați-vă civilizat.

 6. Inamicul sunteți voi guvernul și Satanist,deci demisia, !dacă am fi avut procurori acum erați toți un fața magistraților și apoi la pârnaie.

  Admin: Dacă mai jigniți, zburați.

  • Parcă presa trebuia să fie ,,câinele de pază al democrației”?dar dvs. preferați să fiți încă o tribună de laudă a guvernului criminal.foarte bine in acest fel știm să ne ferim și de r3media.pentruca îmi este foarte frică sa nu ,,zbor” o să plec singur, apropo de când amenințați cititorii dvs.?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...