miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATEVeșmintele Sfintei Parascheva de la Iași, primite cu ONORURI NAȚIONALE în Bulgaria

Veșmintele Sfintei Parascheva de la Iași, primite cu ONORURI NAȚIONALE în Bulgaria

O raclă cu veșmintele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi primită cu onoruri naționale în orașul Veliko Târnovo din Bulgaria, în ziua de 8 septembrie 2023, de Nașterea Maicii Domnului.

În drum spre Bulgaria, racla va poposi luni, 28 august, la Catedrala „Schimbarea la Față” din Brașov, anunță Basilica.ro.

Ulterior, în 7 septembrie, veșmintele vor pleca din Brașov spre Bulgaria cu o delegație a Federației Transportatorilor și Serviciilor Publice din România, ca să rămână pentru totdeauna în Marea Catedrală de la Veliko Târnovo, unde moaștele sfintei au mai stat între anii 1238 și 1393.

Darul Iașilor pentru Veliko Târnovo se face în semn de prețuire și respect din partea națiunii române pentru națiunea bulgară, care împărtășește aceeași credință și cinstire pentru Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Racla cu veșmintele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi primită cu onoruri naționale la Veliko Târnovo, în 8 septembrie 2023. Ceremonia începe la ora 10:00 și include schimbarea drapelelor celor două națiuni, română și bulgară, urmate de slujba de Te Deum.

De la ora 14.00, la Veliko Târnovo va începe și Forumul Economic România-Bulgaria, sub coordonarea Biroului Economic din cadrul Ambasadei Bulgariei la București, condus de Ivaylo Marinov, și a Casei de Comerț Balcanice cu sediul la Brașov, condusă de prof. dr. Liviu Pandele, și cu suportul Biroului Economic al Ambasadei României la Sofia.

Este frumos când două națiuni ortodoxe își pun cooperarea în plan socio-economic sub protecția sfinților, notează sursa citată.

Manifestările au binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Preafericitului Părinte Neofit, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare, precum și ale Mitropoliților Teofan al Moldovei și Bucovinei, Naum de Ruse, Laurentiu al Ardealului și Grigorie de Veliko Târnovo.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate