joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEAurescu s-a făcut preș în fața lui Kuleba și se laudă cu...

Aurescu s-a făcut preș în fața lui Kuleba și se laudă cu asta: Colegul meu m-a rugat personal să mă implic în procesul Ucrainei împotriva Rusiei la CJUE. România a intervenit!

Ministrul Bogdan Aurescu a afirmat pe data de 4 februarie că, în urmă cu aproape un an, Dmytro Kuleba, omologul său de la Kiev, l-a rugat să se implice în procesul Ucrainei împotriva Rusiei la Curtea Europeană de Justiție.

„(…) De altfel, expertiza pe care noi am acumulat-o în acest proces va fi utilizată și în sprijinul Ucrainei, pentru că noi am intervenit deja în procesul pe care Ucraina l-a declanșat împotriva Rusiei în fața Curții Internaționale de Justiție.

Colegul meu, domnul Kuleba, m-a rugat personal, în aprilie, anul trecut, să mă implic în acest proces împotriva Rusiei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

România a intervenit, după cum spuneam, și voi avea onoarea să îndeplinesc din nou funcția de Agent al României în acest proces.“, a spus Aurescu la România TV, potrivit site-ului MAE.

Declarațiile lui Bogdan Aurescu au fost făcute în contextul în care s-au împlinit 14 ani de când România a câștigat la Haga, împotriva Ucrainei, 9.700 de kilometri pătrați din platforma continentală a Mării Negre.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

  • E un mit.

   Aurescu a primit pe tavă o decisie in care SUA și UE s au asigurat din timp că gasul e in UE.

   terminați cu miturile astea că Năstase sau Baconschi ne au băgat in UE și NATO prin jenialitatea lor politică. In realitate astea s dictate care au fost emise peste capul nostru de către șefi.

 1. “Românii din Ucraina sub genocid și răspunsul celor din Republica România

  Românii din Ucraina suferă cumplit: din pricina Ucrainei și a nepăsării clasei politice care deține puterea de peste 30 de ani.
  Acum strigă, mireni și clerici ortodocși români din Ucraina, după ajutor: sunt jefuiți, bătuți, închiși, uciși; li se pângăresc bisericile, mânăstirile, școlile, casele.
  Deși părăsiți de statul “român” de aproape 80 de ani, strigă spre el, căci sunt disperați, nu au nicio ieșire din genocidul lui Zelensky.
  Răspunsul?
  Mă uit cu durere la “soluția” azvârlită cu ușurătate și aroganță de mulți, acum și sub forma cererilor unor grupări:
  “Români din Ucraina, veniți în Patriarhia Română!”

  Cererea sună simplu și, prin urmare, frumos, pentru toate mințile odihnite, pentru toți cei care nu au ajutat în viața lor pe Românii din Ucraina, nu știu în ce lume se trăiește acolo.
  Câteva repere:

  1. Dincolo de tot ce spune litera legii, în Ucraina minoritățile au fost și sunt prigonite; intensitatea prigoanei ține și de statul sau statele care sprijină o minoritate (de ex. Turcia a obținut multe pentru Găgăuzi, Turci și Tătari; Ungaria a obținut o soartă ceva mai decentă pentru Ungurii – inclusiv de origine română – din Ucraina etc.)

  2. Ucraina privește cu maximă dușmănie cultele religioase legate de țările vecine. Au fost situații în care un pachet de cărți bisericești venite din România a dus la acte bestiale. Se tolerează cât de cât ajutorul religios venit din Moldova – atât din motive de structură bisericească, dar și pentru că Ucraina revendică Basarabia, deci și Republica Moldova, încă din 1918. Dar până astăzi Ucraina nu acceptă existența unui episcop care să țină de România.

  3. Cu un curaj nebun, unii Români din Ucraina au cerut, încă din 1989 și mai devreme, să țină de BOR. Cererile au fost repetate de-a lungul deceniilor. Ultimele au avut loc anul trecut. Au fost respinși sistematic de BOR, că așa au ordonat Președinția, Guvernul, organele. Chipurile românești.

  Ca urmare, este o tragică batjocură la adresa Românilor din Ucraina această “soluție”.
  Adică li se cere să ceară ceea ce au mai cerut, dar au fost respinși sistematic de BOR și de statul “român”.
  Și nu se face niciun gest pentru ocrotirea lor. Nu se face niciun gest pentru ca statul “român” și BOR să se poarte părintește măcar acum.

  Dureros! Rușinos!

  Oamenii, deci și Românii, trebuie apărați indiferent de apartenența religioasă.
  Restul este lașitate, dacă nu extremism rasist.

  Pr. Dr. Mihai-Andrei Aldea”

  https://t.me/mihaiandreialdea/461

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE