ACTUALITATEVasile Bănescu, reacție la declarațiile lui Dacian Cioloș: A gândi, simți...

Vasile Bănescu, reacție la declarațiile lui Dacian Cioloș: A gândi, simți și acționa creștinește nu înseamnă să practici discursul dublului adevăr și relativismul moral cel mai deșănțat

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a comentat declarațiile liderului PLUS, Dacian Cioloș, care a spus că a votat raportul Matic pentru că gândește „creștinește”.

În opinia lui Vasile Bănescu, a simți și a acționa creștinește nu înseamnă „nu înseamnă să practici discursul dublului adevăr și relativismul moral cel mai deșănțat și la cel mai înalt nivel”.

Creștinismul nu înseamnă a-l ajuta pe om să trăiască „să-și trăiască viața nu așa cum îl taie capul împuiat cu toxice ideologii și E-uri mediatice”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Dincolo de sfidarea (im)pardonabilă a gramaticii și a logicii inclusiv creștine, cu adevărat gravă este totdeauna sfidarea, ignorarea sau abordarea perversă a moralei (publice).
Drepturile omului/ „drepturile cetățenilor” constituie pentru oricine are acces măcar la alfabetul cultural european un tezaur civic de sorginte moral-creștină, nu post-creștină, și au legătură intrinsecă exclusiv cu ceea ce este profund benefic pentru persoana și comunitatea umană, nu cu ceea ce le smintește și subminează în mod nociv.

Drepturile cetățenești sunt și vor rămâne roadele unei mentalități europene vertebrate de credința, memoria și morala creștine. În cadrele lor au apărut și crescut, nu în cele recent ideologice în care acestea au început să fie denunțate furios, absurd și perfid ca „discurs al urii”. Iubirea creștină care nu-și pierde capul, deci discernământul, distinge clarisim între păcat și păcătos, între deriva existențială destrămătoare și persoana care are mereu șansa de a ieși din ea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deși toți, fără excepție, suntem păcătoși, nu avem „dreptul cetățenesc” de a promova și legifera starea de ratare morală sau, conjunctural, unele dintre deplorabilele manifestări ale ei: perversitatea sexuală (dezincriminată, nu persecutată), încurajarea uciderii unei persoane care tocmai vine pe lume, incriminarea refuzului unui medic de a fi complice la omucidere, sancționarea libertății de conștiință, tulburarea sufletului unui copil prin sexualizarea prematură & perversă a minții etc. Asumarea unui asemenea inventat drept este doar expresia vulgară a unei stări de inversiune morală la care aderă unii dintre cei ce își trădează voios, deci odios, statutul de slujitori temporari ai binelui public pe orice treaptă (a)politică s-ar afla.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

A gândi, simți și acționa creștinește nu înseamnă să practici discursul dublului adevăr și relativismul moral cel mai deșănțat și la cel mai înalt nivel în numele unei edulcorate iubiri cu iz electoral față de aproapele, ci să cultivi public memoria Adevărului întrupat, adică a Luminii care este Hristos, nu pe cea a întunericului totalitarismelor socialiste care parazitează încă istoria. Dumnezeu este, într-adevăr, Iubire, dar nu una siropoasă și obscură, ci una care oferă și pretinde lumină. Cu siguranță, nu una străină de Bine, Frumos și Adevăr. Iar acestea pot fi oricând recunoscute după un semn: nu sunt potrivnice și nocive firii noastre, ci adânc întremătoare de ea.

A fi creștin înseamnă așadar să-ți iubești responsabil aproapele și să-l ajuți să-și trăiască viața nu așa cum îl taie capul împuiat cu toxice ideologii și E-uri mediatice, ci angajându-te alături de el pe drumul dificil spre Nordul moral al unor valori desprinse din Adevărul care nu se negociază niciodată. Abia atunci vom avea o fie și firavă garanție că alegerile pe care le facem nu fac rău celor din jur. Nu înainte, nu altfel.

Indiferentismul moral tradus prin nepăsare față de dezechilibru și declin sau prin abjectă încurajare a acestora este, așadar, unul dintre lucrurile cu care nu doar că nu ar trebui să ne lăudăm public, făcându-ne masiv de râs, ci unul pe care ar trebui să-l numim critic ca fiind una dintre cauzele majore ale degradării axiologice, prin urmare culturale, sociale și economice cu care se confruntă „modernitatea lichidă” în care ne e dat să trăim azi, un timp în care memoria publică e încurajată încă din școală să rejecteze noțiunile uriașe de păcat și responsabilitate și să le rețină doar pe acelea debitate incontinent de corectitudinea politică și de ideologii ei pansexualiști cățărați în funcții din ce în ce mai înalte”, este răspunsul lui Vasile Bănescu la solicitarea R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Celor de” nivelul” lui Ciolos oricât de bine și de clar le-ai scrie,nu pot pricepe.
    E târziu pentru ei!Dar poate reușesc să citească,cine știe?
    Mulțumesc d-le Bănescu și în numele tuturor românilor cu capul pe umeri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate