duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEVarujan Vosganian, mesaj cu bătaie lungă pentru „cei care ne monitorizează, ne...

Varujan Vosganian, mesaj cu bătaie lungă pentru „cei care ne monitorizează, ne verifică și ne dau lecții”

Varujan Vosganian, fost Ministru al Energiei, a publicat pe facebook un text în care face apel la „cei care ne monitorizează, ne verifică și ne dau lecții” să spună cum a fost în țările lor din 1958 încoace.

Textul pare să fie referire la statele occidentale. Aluzia la SUA este cea legată de afirmația conform căreia în România „nimeni nu a tras dinadins sau la întâmplare cu arma asupra unor mulțimi de oameni sau asupra unor instituții publice, fie ele sedii de ministere sau școli”.

O referire la țări precum Marea Britanie, Franța dar și Rusia se regăsește în afirmația „Țara mea n-a avut colonii, nu a invadat și nu a subjugat alte popoare, nu numai de când m-am născut, ci dintotdeauna”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Iată textul:

„De când m-am născut (1958) și până acum în țara mea nu a avut loc niciun atac terorist.
De când m-am născut și până acum, în țara mea a avut loc un singur jaf armat, în 1959, când a fost prădată o mașină cu bani a Băncii Naționale. De 63 de ani încoace nu a mai existat niciun alt jaf înarmat.
Pentru prima oară, în țara mea, am văzut gaze lacrimogene în 2018, când aveam 60 de ani.
De când m-am născut, în țara mea niciun demnitar nu a fost ucis sau măcar rănit într-un atentat.
De când m-am născut, cu excepția zilelor Revoluției, nimeni nu a tras dinadins sau la întâmplare cu arma asupra unor mulțimi de oameni sau asupra unor instituții publice, fie ele sedii de ministere sau școli.
De când m-am născut, în țara mea nu au existat organizații sau comploturi paramilitare.
De când m-am născut și până acum, îmi prisosesc degetele de la o mână ca să număr de câte ori jandarmii și protestatarii s-au încăierat pe străzi.
Țara mea n-a avut colonii, nu a invadat și nu a subjugat alte popoare, nu numai de când m-am născut, ci dintotdeauna.
Și acum îi rog pe cei care ne monitorizează, ne verifică și ne dau lecții, să ne spună cum a fost la ei din 1958 încoace”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate