duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEUrsul Arthur, în presa internațională | Prințul austriac: Este un trofeu cu...

Ursul Arthur, în presa internațională | Prințul austriac: Este un trofeu cu adevărat grozav să obții unul dintre aceste animale. Dosar penal deschis pentru braconaj și uz nelegal de armă

Despre uciderea celui mare mare urs brun din România (țara cu cea mai mare populație de urși bruni din Europa, cca. 6.000) de către prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein au scris cele mai importante publicații din presa internaționale: BBC, Le Figaro, France24, EuroNews, Washington Post, abc news, AP, The Guardian, 20 Minutes, Le Matin, Politico, stuff și La Presse.

Castelul Riegersburg deținut de prințul din Austria care l-a omorât pe Arthur a fost „atacat” virtual cu stele puține și comentarii negative de către români, în mare parte, care au vrut să răzbune moartea ursului. Astfel, pagina obiectivului turistic s-a umplut cu mii de recenzii negative, potrivit Digi24.

sursa: Agent Green

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini” de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cu vădită nonșalanță, prințul în cauză este mândru de „trofeul” său.

„Este un trofeu cu adevărat grozav să obții unul dintre aceste animale simbolice – este ca un vin bun.”, declară acesta. Într-un interviu acordat jurnaliștilor elvețieni de la Blick, acesta a spus că nu vrea să se implice „în niciun fel de discuție”.

Totuși, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc anunță oficial deschiderea unui dosar penal în cazul uciderii ursului Arthur. Procurorii fac cercetări pentru braconaj și uz nelegal de armă.

„Vânătoarea de trofee” a fost interzisă în România în 2016, întrucât ursul brun este protejat printr-o lege promulgată la nivelul Uniunii Europene. Ursul Arthur era considerat cel mai mare urs din Europa.

Avizul dat de Ministerul Mediului l-a costat de prinț abia 7.000 de euro, act acordat pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

sursa: BBC

Reacția Austriei a venit printr-un deputat al Verzilor (aflați la guvernare, alături de ÖVP) din landul în care locuiește prințul. Alex Pinter i-a cerut acestuia să predea carnetul de vânător.

„Dacă în calitate de vânător nu ești capabil sau nu vrei să diferențiezi un urs mic de cel mai mare urs din Europa, este posibil să fie momentul potrivit pentru a preda carnetul de vânător.”, a declarat deputatul Alex Pinter, potrivit Digi24.

Conform președintelui Agent Green, Gabriel Păun, „Arthur avea vârsta de 17 ani (…). Măsurătorile cadavrului indică că Arthur avea 593 de puncte din 600 care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee.”

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos (UDMR), a insinuat, miercuri, că situația nu este chiar atât de gravă, invocând niște „povești vânătorești”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Eu nu sunt un specialist, nu sunt vânător, nu cunosc nici măcar modalitatea în care se acordă acest punctaj, dar din ce îmi spun vânătorii câteodată, există și urs peste 600 de puncte. Dar astăzi, în România, neexistând vânătoare, este practic imposibil să compari doi urși și să spui care este cel mai mare. Pentru că această comparație se putea face în momentul în care exista vânătoare și se comparau trofeele, după vânătoare.

Nu aș vrea să comentez dacă a fost cel mai mare sau a fost cel mai mic, dacă îl chema Arthur sau îl chema Ioniță.”, a spus ministrul, precizând mai apoi că sancțiunea, în cazul uciderii în afara legii, este de 30.000 de euro.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Suntem pe cont propriu, justiția nu va face dreptate nici acum,cine are banul face legea.cozile de topor din țară îl vor proclama chiar erou pe acest prinț vânător care ne-a salvat de ursulețul Arthur care era un rău.așa se întâmplă când țara este condusă de trădători și nu de patrioți.cand își va termina mandatul Satanis nu vom mai avea nici păduri,nici faună,nici pământ,iar el ne va saluta din jermania.

  2. Da poate-l chema Ianos. Nu masuratorile conteaza, nu avea dreptul acel om fara casa si posibiltati materiale sa impuste un urs. Daca la el acasa nu are ce manca poate veni in Romania sa-i dam ceva de mancare ca noi avem, nu neaparat carne de urs, dar un lapte de vaca, o branza de oaie……

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE