Premierul Poloniei, Mateusz Moraviecki, a declarat marți, la întâlnirea cu omologul său de la București că „nu putem să ne uităm la Uniunea Europeană ca la cei care trebuie ascultaţi şi care trebuie să aibă întotdeauna cele mai bune soluţii care sunt aduse în geamantan” la Varşovia şi la Bucureşti.
El a vorbit, în contextul legislaţiei UE, despre pachetul de mobilitate şi pachetul legat de lucrătorii detaşaţi, atacând, din nou, Bruxelles-ul. „Ce altceva sunt decât doar o lovitură împotriva economiei româneşti şi poloneze, care au început să se descurce bine?”, a afirmat Mateusz Morawiecki, potrivit traducerii oficiale.
Premierul polonez a vorbit despre importanţa fluxului liber de persoane şi de mărfuri pe piaţa unică.
Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Noi nu putem să ne uităm la Uniunea Europeană ca la cei care trebuie ascultaţi şi care trebuie să aibă întotdeauna cele mai bune soluţii care sunt aduse în geamantan la Varşovia şi la Bucureşti. De aceea, în Bruxelles, în timpul discuţiei cu privire la piaţa unică europeană, am optat să se pună accentul pe fluxul liber de persoane şi de mărfuri. De ce? Pentru că în aceste sectoare putem avea nişte avantaje”, a spus şeful guvernului de la Varşovia.
Astfel, a subliniat că „Polonia şi România trebuie să lupte împreună pentru aducerea la capăt a prestării serviciilor pe piaţa unică europeană”.
„Trebuie să luptăm pentru aceasta, pentru că este în cel mai bun interes al întreprinzătorilor noştri”, a afirmat Morawiecki.
Şeful guvernului polonez a mărturisit că vede în România „un aliat foarte mare, un aliat mare în lupta pentru interesele noastre comune”.
„Ani de zile, vă spun foarte drept, ţările noastre au fost jucate de cei din Est şi din Vest. Bineînţeles, nu se poate compara presiunea din Vest faţă de cea din Est, dar trebuie să ne dăm seama că primele decenii naive de transformare, de capitalism erau, în acelaşi timp, decenii în care am fost în mare parte folosiţi pentru scopurile proprii ale Europei vestice. Din România, din Polonia au plecat mulţi oameni. Acum, în Polonia revin sute de mii de oameni, pentru prima dată în istoria noastră”, a spus Mateusz Morawiecki.
Premierul polonez a vorbit și de contextul creat de războiul din Ucraina.
„Rolul regiunii central şi est-europene a crescut, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat, marţi, premierul polonez, Mateusz Morawiecki, adăugând că speră ca, după victoria ucrainenilor, să fie construite, în această zonă „planuri strategice semnificative”. „Vedem că, odată cu agresiunea rusească în Ucraina, creşte rolul, rangul acestei regiuni, în care noi trăim, în care creăm valori economice şi sociale, de aceea cred, în mod aprofundat, că în acest triunghi între Ucraina, România şi Polonia se va putea în curând – sperăm să fie cât mai curând, după victoria Ucrainei şi atingerea păcii – să construim nişte planuri strategice semnificative (…) planurile strategice, care vor fi foarte ambiţioase din punct de vedere economic, investiţional şi de afaceri, dar şi ambiţioase din punct de vedere strategic, din punct de vedere al cooperării militare şi din punctul de vedere al creării unei noi comunităţi economice de peste 100 de milioane (de persoane – n.r.) în regiunea Europei Centrale”, a spus Morawiecki, potrivit Agerpres.
Romani inca dorm , mai ales clasa politica !
De mult timp noi trebuia sa urmam modelul politic intern si extern polonez. Problema e ca nu avem oameni educati in spiritul atasamentului fata de patrie si moralitate. Aici se vede superioritatea clara a activitatii educative seculare prestate de Biserica Poloneza in raport cu cea a Bisericii din Romania. La ei , oameni politici dispusi sa aseze interersul national si valorile moralei crestine deasupra intereselor personale si a curentelor ideologice la moda se gasesc cu nemiluita. Si exista la ei si un electorat matur si stabil , atasat deplin fata de valorile pe care elitele le servesc. La noi, dupa cum se poate vedea! Politicienii, din pacate, nu pot fi altfel decat poporul din mijlocul caruia se ridica. Sa speram ca AUR va urma exemplul PIS, iar poporul rom^n exemplul celui polonez. AD MAIOREM DEI GLORIAM!
Victor Grigor
nu critica Biserica noastră.
1. Aici Soros și cu Brucan au creat GDS-ul și greco-catolicii s-au aliat 3 decenii cu ateii vechi și noi scuipând pe Biserica ortodoxă, asta fiind un motiv pentru care noi nu am ajuns ca Polonia.
2.al doilea e minoritatea maghiară care a spart unitatea natională și a virusat Ardealul cu progresisme euroliberale și a rupt coeziunea valorică a natiunii.
3. al treilea e securimea care l-a ucis pe Ceaușescu și care apoi s-a vândut serviciilor americane și ascultă orbește de ei fără să fi pus condiția suveranității și respectării valorilor nationale și spirituale. De aia ambasadorul SUA scuipă pe valorile noastre și presează lgbtq -ul in școli la minori.
1. Si in Polonia Soros a infiintata destule ONG-uri si organizatii “civice” de tip intelectual- progresist, ba chiar a reusit sa-l propulseze pe Donald Tusk premier , cel care in complicitate cu serviciile din Rusia si Germania a “trantit” avionul in care se afla elita conducatoare a statului polonez. Si , totusi , nu a reusit sa puna stapanire pe Polonia si nici pe elita ei culturala . I s-a opus constiinta poloneza educata de un cler care n-a facut nici un compromis nici cu comunistii instalati de ocupantii sovietici, nici cu progresistii aflati in serviciul Bruxelului. Lucru care la noi nu s-a petrecut. 2. Minoritatea maghiara n-a spart nici o unitate nationala romaneasca, pentru ca ea n-a fost niciodata integrata in natiunea rom^na; ea a facut ceea ce a facut dintodeauna: s-a izolat si s-a opus oricarei integrari. N-a imbratisat progresismul , ci a dat dovada mai mult de conservatorism in ceea ce priveste familia si biserica. Numai in problema drepturilor minoritatilor a marsat pana chiar dincolo de limitele admise de adeptii Societatii Deschise a lui Soros. 3.Securitatea ,care nu l-a dat jos pe Ceausescu atunci cand trebuia sa-l dea, pentru a evita “revolutia” din decmbrie ’89, si apoi s-a vandut americanilor, este cea mai buna dovada a lipsei de caracter a majoritatii oamenilor aflati in aparatul conducator al Statului Rom^n. Motivul? Represiunea comunista din Rom^nia si-a atins scopul: a distrus fibra morala a acestui popor, lucru pe care nu l-a reusit in Polonia . De ce? Din cauza lipsei la noi a unei educatii morale profunde si durabile la nivelul omului obisnuit. De asta Corneliu Codreanu n-a izbutit in tentativa sa eroica. Mereu s-au ivit oameni de teapa unui Stelescu, Armand Calinescu, Gavrila Marinescu sau Pacepa etc. , dispusi sa tradeze , sa se vanda, sa negocieze ceea ce nu se negociaza niciodata. Cine ar trebui sa fie insa educatorul moral si exemplul moral al unui popor crestin? Am afirmat-o deja.
mesaj important pentru căcăcioșii precum pseudoconservatorii globaliști care te fac imediat putinist sau filetist dacă indrăznești să critici Bruxelles-ul sau dacă ți-a mai rămas demnitate națională și nu te declari născut european care vorbește limbă europeană și e ioropean fără rădăcini, natiune și familie, e doar individ al nimănui.