ACTUALITATEIohannis, despre redeschiderea piețelor: Legea nu a ajuns încă la mine. Premierul...

Iohannis, despre redeschiderea piețelor: Legea nu a ajuns încă la mine. Premierul Orban: Guvernul a atacat legea la Curtea Constituțională

ACTUALIZARE ora 22:00

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că Guvernul a atacat la Curtea Constituțională legea care prevede redeschiderea piețelor, în contextul în care președintele Klaus Iohannis a declarat că această lege nu a ajuns încă la el, deși pe site-ul Camerei Deputaților există informația că a fost transmisă spre promulgare încă din 12 noiembrie.

“Am atacat la Curtea Constituţională, pentru că legea nu poate să schimbe o hotărâre de guvern şi o lege, să spun, care reglemenetază activitatea pieţelor nu poate să modifice o hotărâre de guvern, care este legată de starea de alertă. Şi mai sunt şi alte motive de neconstituţionalitate. (…) Da. Cred că vineri am semnat-o”, a spus premierul Orban, informează Agerpres.

Știrea inițială:

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că „Legea pentru redeschiderea piețelor” nu a ajuns la el, însă potrivit datelor disponibile pe site-ul Camerei Deputaților respectivul act normativ a fost trimis spre promulgare încă din data de 12 noiembrie 2020.

Întrebat fiind, la finalul vizitei de luni la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, dacă va promulga actul normativ priviind redeschiderea piețelor, președintele Iohannis a răspuns:

„Legea pentru redeschiderea pieţelor nu a ajuns la mine”, a afirmat Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Totuși, potrivit datelor disponibile pe site-ul Camerei Deputaților, actul normativ a fost transmis spre promulgare în urmă cu aproape trei săptămâni, în 12 noiembrie, mai exact.

Reamintim că la începutul lunii noiembrie, Guvernul a decis ca activitatea piețelor agroalimentare în spații închise să fie suspendată, urmând să fie permisă doar activitatea piețelor agroaliamentare ce pot fi organizate în zone publice deschise.

Câteva zile mai târziu, în 1o noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat un amendament PSD potrivit căruia, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie sanitară.

La momentul respectiv, președintele Iohannis a dat de înțeles că nu va promulga această lege care ar permite țăranilor să vândă în continuare în spații închise, caracterizând-o ca fiind una justă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...