ACTUALITATEUniversitatea New York, supărată că un profesor a pus sub semnul întrebării...

Universitatea New York, supărată că un profesor a pus sub semnul întrebării eficiența măștii la cursul său despre propagandă

Profesorul Mark Crispin Miller a anunțat pe o rețea de socializare că Universitatea New York (NYU) este nemulțumită de faptul că la cursul său despre propagandă a pus sub semnul întrebării eficiența purtării măștii.

Miller a fost „turnat” chiar de o studentă, care și-a exprimat pe Twitter supărarea pentru „îndrăzneala” profesorului.

„O studentă a scris pe Twitter (cel puțin așa mi se spune) nemulțumirea că am adus în discuție abundența de dovezi științifice conform cărora măștile nu pot preveni transmisia virușilor respiratorii precum gripa.

Șeful catedrei mele tocmai m-a sunat să mă întrebe dacă este adevărat – este și am confirmat-o – și să mă anunțe că echipa de răspuns Covid a NYU va trimite un email către toți studenții pentru a reafirma politica (instituției) pe care le-am spus explicit studenților să n-o ignore.

Cred că ei ar trebui să gândească pentru ei înșiși și să studieze dovezile în ceea ce privește orice pretenție sau mandat, în loc să se aplece în fața autorității. Asta este datoria mea de intelectual și de profesor, indiferent de politica NYU sau a statului New York. Este una să aștepți ca studenții să respecte regulile instituției și alta să-i îndemni să nu se gândească la acestea.

Vom discuta acest „contratimp” la oră, deoarece exemplifică perfect puterea propagandei și măsurile de care e în stare establishmentul pentru a-și apăra narativa de orice opinie contrară”, a scris profesorul Miller pe blogul său.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...