ACTUALITATEAustralia | Armata, trimisă din ușă în ușă la Sydney pentru a...

Australia | Armata, trimisă din ușă în ușă la Sydney pentru a verifica dacă oamenii respectă carantina

Soldații armatei australiene au fost trimiși pe străzile din Sydney, pentru ca să se asigure că persoanele infectate cu noul virus respectă carantina, relatează B92.

Aproximativ 300 de soldați au sosit în oraș la cererea poliției statului New South Wales. Ei vor livra pachete cu mâncare și vor merge din ușă-n-ușă pentru a verifica dacă carantina este respectată. Măsurile de lockdown au fost introduse la săptămâna trecută și vor fi valabile cel puțin până la finalul lunii august, după relata R3media.

Oficialii orașului încearcă să oprească răspândirea tulpinei delta a coronavirusului, având peste 3.600 de cazuri înregistrate de la mijlocul lunii iunie, dar foarte puține decese. În orașul Brisbane din statul Queensland, autoritățile au decis că restricțiile vor rămâne în vigoare.

Australia a avut peste 34.000 de cazuri de coronavirus și 925 de decese.

Măsurile dure de carantinare au declanșat proteste destul de viguroase acum două săptămâni la Sydney, care s-au soldat cu peste 60 de arestați.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Cu ce drept obliga statul cetatenii sa stea in casa? Chiar nu pricep avand in vedere ca statul este ales de catre cetateni si e finantat din munca oamenilor de rand.

  2. Totul e minciuna din ce se zice aici locuiesc in Sydney, o mana de soldati ajuta cu imartit mancare celor care nu se pot deplasa ca de exemplu batrini etc, n-am vazut mai mare manipulare media, rusine!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...