ACTUALITATEUngaria are cele mai mici prețuri la energie electrică din Uniunea Europeană....

Ungaria are cele mai mici prețuri la energie electrică din Uniunea Europeană. În România aceasta este mult mai scumpă

Consumatorii maghiari beneficiază în continuare de cel mai mic preț al energiei electrice din Europa, conform raportului Autorității de reglementare în domeniul energiei și utilităților publice din Ungaria. Dintre capitalele europene studiate, gazul natural este în continuare cel mai ieftin la Budapesta, la fel și energia electrică, cu excepția Belgradului, unde consumatorii plătesc mai puțin, relatează Radio Kossuth Budapesta, citat de Capital.

Zsolt Scherer, purtătorul de cuvânt al Autorității de reglementare în domeniul energiei și utilităților publice din Ungaria, spune că majoritatea prețurilor gazelor naturale pentru populația Europei sunt de două-trei ori mai mari.

„Se poate observa, în mod constant, că în Ungaria, în ultimii trei ani, prețul gazului natural este cel mai mic din Europa și anume 2,83 eurocenți per kilowatt-oră (kWh).

Cele mai mari prețuri sunt în continuare în Suedia, de peste opt ori mai mari față de cele din Ungaria, însă, dacă privim în toate capitalele europene, prețurile gazelor naturale pentru populație sunt în majoritate de două-trei ori mai mari față de cele din Ungaria.”, declară domnul Scherer.

Autoritatea de reglementare în domeniul energiei și utilităților publice din Ungaria supraveghează independent de șapte ani funcționarea sectorului energiei și utilităților publice. În studiul actual, au fost comparate prețurile din capitalele țărilor membre ale Uniunii Europene, dar chiar și de la Belgrad și Londra.

Totodată, România suferă la acest capitol, fiind țara cu a 19-a cea mai scumpă electricitate din Uniunea Europeană, respectiv prima în regiune. Detalii se găsesc aici.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate