sâmbătă, decembrie 9, 2023
ACTUALITATEUngaria are cele mai mici prețuri la energie electrică din Uniunea Europeană....

Ungaria are cele mai mici prețuri la energie electrică din Uniunea Europeană. În România aceasta este mult mai scumpă

Consumatorii maghiari beneficiază în continuare de cel mai mic preț al energiei electrice din Europa, conform raportului Autorității de reglementare în domeniul energiei și utilităților publice din Ungaria. Dintre capitalele europene studiate, gazul natural este în continuare cel mai ieftin la Budapesta, la fel și energia electrică, cu excepția Belgradului, unde consumatorii plătesc mai puțin, relatează Radio Kossuth Budapesta, citat de Capital.

Zsolt Scherer, purtătorul de cuvânt al Autorității de reglementare în domeniul energiei și utilităților publice din Ungaria, spune că majoritatea prețurilor gazelor naturale pentru populația Europei sunt de două-trei ori mai mari.

„Se poate observa, în mod constant, că în Ungaria, în ultimii trei ani, prețul gazului natural este cel mai mic din Europa și anume 2,83 eurocenți per kilowatt-oră (kWh).

Cele mai mari prețuri sunt în continuare în Suedia, de peste opt ori mai mari față de cele din Ungaria, însă, dacă privim în toate capitalele europene, prețurile gazelor naturale pentru populație sunt în majoritate de două-trei ori mai mari față de cele din Ungaria.”, declară domnul Scherer.

Autoritatea de reglementare în domeniul energiei și utilităților publice din Ungaria supraveghează independent de șapte ani funcționarea sectorului energiei și utilităților publice. În studiul actual, au fost comparate prețurile din capitalele țărilor membre ale Uniunii Europene, dar chiar și de la Belgrad și Londra.

Totodată, România suferă la acest capitol, fiind țara cu a 19-a cea mai scumpă electricitate din Uniunea Europeană, respectiv prima în regiune. Detalii se găsesc aici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE