duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATEDezastru social: Șeful ANAF anunță că în România lucrează peste 400.000 de...

Dezastru social: Șeful ANAF anunță că în România lucrează peste 400.000 de persoane în videochat. Clienții sunt în proporție de 99%, străini

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, spune că în România lucrează peste 400.000 de persoane în industria videochat-ului, în peste 5.000 de firme. Heiuș spune că explozia acestui fenomen ar fi „în ultima perioadă”, deși există de ani de zile rapoarte că România se află în topul industriei prostituției online.

„Sunt discuții că ar lucra ca persoane fizice peste 400.000 în această industrie, pentru că veniturile sunt mari, însă ce e interesant este că 99% din venituri nu sunt de la cetățeni români, ca să fie foarte clar. Românii care urmăresc aceste platforme sunt într-un număr foarte mic, însă banii sunt făcuți în România și plătiți în România și avem multe acțiuni de contor pe firmele de videochat. Și cu ani în urmă erau. Mulți nu înțelegeau că, de fapt, este o activitate, că ar trebui să aibă angajați, persoanele care prestează acea muncă și cred că e un proces mult mai vechi. Astăzi avem instrumentele necesare pentru a putea monitoriza și acționa asupra acestor industrii”, a spus Heiuș, citat de Profit.ro.

„Astăzi, dacă vorbim de veniturile care se obțin de pe platformele de videochat, aflăm orice informație. Există cinci platforme mari, unde orice firmă care funcționează în România pe acest domeniu de activitate are un contract cu ei și de acolo primesc bani. Acești bani intră prin bancă, îi putem urmări. Este un fenomen. Această industrie a videochat-ului a luat o explozie foarte mare în ultima perioadă, în România”, a mai spus președintele ANAF la Digi 24.

Faptul că videochatul – o formă de prostituție online – nu este de dată recentă poate fi o noutate doar pentru cei care nu au vrut să vadă acest flagel.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De ani de zile, publicații precum Hotnews sau Alephnews fac publicitate mascată videochatului. Nu mai vorbim de publicații de tip „cancan”, unde publicitatea este explicită.

Reclamele stridente la videochat stau în centrul Bucureștiului și pe lângă centrele universitare, de ani de zile.

De altfel, „Oscarurile videochatului”, pe numele oficial „AW Awards”, se decernează în România, începând din 2015, adică de peste opt ani. Ediția 2023 a  „galei” premiilor prostituției online a avut loc acum câteva zile la București.

Frații Tate au recunoscut că s-au mutat în România tocmai pentru a-și opera de-aici rețeaua de videochat.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

6 COMENTARII

  1. Astia de la stat sunt atat de prosti incat habar nu au pe ce lume traiesc. Ca orice bugetari de altfel!
    https://alephnews.ro/business/romania-patria-videochat-ului-cu-acte-in-regula-modelele-lucreaza-60-de-ore-pe-saptamana-pe-drepturi-de-autor/

    Ce mi se pare de-a dreptul incredibil, este tupeul fantastic prin care aceasta dejectie genetica impreuma cu institutia pe care o reprezinta, isi aroga dreptul de a controla veniturile tuturor.
    Realitatea este ca in ziua de astazi numai imbecilii mai platesc taxe si nu au macar o firma inregistrata in offshore.

  2. cifra e un fake flagrant. Si babele fac videochat? Sau au numarat si corporatistele care fac sedinte cu video cand lucreaza de acasa?

  3. E minciuna Anaf. Adica statul care e mare peste in toate domenile vrea sa fie peste si in prostitutie. Pai el e deja prostituat asa ca nu poate fi peste! Simplu!:))

  4. Aproape jumătate de milion și 5000 de firme? Greu de crezut. Dacă e ceva bănos de ce n-ar face-o și-n alte părți ale lumii.
    Demoralizarea românilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate